Creșterea necontrolată a prețului la benzină și motorină i-a scos pe mulți români în stradă. Primarul Emil Boc cere statului să intervină „imperativ și urgent” să verifice dacă nu cumva în acest caz este vorba despre o speculă. Edilul a arătat că deși avem război la granițe aceasta este o creștere prea accelerată.

„Statul trebuie să verifice ca acest impact asupra cetățenilor să fie în conformitate cu legea. Această creștere nu este de câțiva bani”, a spus Emil Boc, citat de  Cluj24.ro.

“Ultima dată când am fost la pompă am rămas șocat. Eu am o mașină veche, un Peugeot din 2007, și totdeauna am băgat motorină bună. Mi-am zis că mașina e veche, dar motorul să fie bun. Eu fac plinul la ea.

Și am alimentat cu 9,53 acum o săptămână. E departe de orice lucru normal. La 6 lei mi se părea mult, dar 9 lei este incredibil. Este imperativ și urgent ca statul să intervină și să vadă dacă nu e speculă. Am văzut că și premierul Ciucă a cerut verificări.

Mie creșterea aceasta accelerată îmi spune că pot fi acțiuni de speculă. Probabil unii își spun că, dacă tot a crescut prețul carburantului cu 20-30%, să mai pună și ei 40%. Dar România nu este un sat fără câini, trebuie respectate prevederile legale, iar lucrurile trebuie ținute sub control.

Sunt de acord cu forma aceasta de protest, cu oameni care bagă benzină sau motorină de un leu. Este un semn că se întâmplă ceva și că trebuie făcut ceva”, a spus Emil Boc, la Realitatea FM, potrivit media9.ro.

Prețul carburanților, în continuă creștere

Prețurile la benzină și motorină continuă să crească, astfel că de la o zi la alta, șoferii ajung să plătească tot mai mult pentru carburant. Iată cum s-au modificat prețurile vineri, 17 iunie 2022.

Pentru benzina standard, șoferii plătesc un preț mai mare vineri, 17 iunie 2022. În București, prețul este cuprins între 8,56 lei/litru și 8,76 lei/litru. În creștere este și prețul pentru motorina standard. Mai exact, aceasta se vinde la un preț cuprins între 9,14 lei/litru și 9,31 lei/litru.

 

coral