Primarul Emil Boc a explicat într-o intervenție la Știrile Transilvane de ce municipiul Cluj a avut un număr foarte mic de persoane infectate cu coronavirus. 

Emil Boc: „Le mulțumesc clujenilor pentru spiritul civic de care au dat dovadă și dau dovadă în continuare, de responsabilitate în respectarea regulilor elementare care ne protejează pe fiecare în parte. Împreună suntem feriți de acest risc epidemiologic major. 

O să vă dau în acest sens următoarea statistică. În toată această perioadă, de când a început criza legată de coronavirus, în municipiul Cluj Napoca am avut 124 de persoane infectate. Astăzi mai avem 17 persoane care sunt din nefericire încă infectate cu coronavirus.

103 vindecate și din nefericire am avut 4 decese a unor persoane în vârstă dar și cu alte afecțiuni.

2. În acest moment, trendul,  adică direcția este descrescătoare. În ultima săptămână am scăzut numărul de cazuri de la o zi la alta.

Așteptăm 1 iunie să vedem exact dacă impactul după trecerea de la Starea de urgență la Starea de alertă se va converti și în alt ceva. Deocamdată nu avem semne îngrijorătoare.

Dacă, Doamne ferește, se complică situația să avem cazurile sub control.

3. Nu a fost nevoie să punem un polițist în spatele fiecărui clujean și câte un polițist cu chitanțierul să dea amenzi. Vă pot spune că noi nu am închis la Cluj de exemplu parcurile niciodată. Asta pentru că s-au respectat recomandările să nu fie mai mult de trei persoane împreună care nu sunt din aceeași familie.

Am făcut dimineața mai multe controale pe mijloacele de transport. Din aproximativ zece mii de clujeni care au circulat între 7 și 9 45 doar 16 persoane nu avea o mască la urcare în autobuz, persoane care au fost invitate să își procure mască după care să urce în transportul în comun.

Poliția Locală, în stațiile aglomerate, asigură respectarea intrării pe ușa din față a autobuzelor”. coral