News Flash:

Primarul din Baia Mare se laudă că a atras mai multe fonduri europene decat Emil Boc

25 Septembrie 2020
1055 Vizualizari | 0 Comentarii
Catalin Chereches

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, a declarat recent că a administrația condusă de el a atras mai multe fonduri europene decât cea din Cluj-Napoca. Cifrele arată însă că realitatea nu e tocmai aceasta.

Primarul din Baia Mare a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că valoarea investiţiilor derulate de municipalitate cu fonduri europene este mai mare decât în Cluj-Napoca. Cherecheș a spus că Baia Mare este „municipiul reşedinţă de judeţ cu cea mai mare sumă din finanţări europene atrase” din Transilvania, cu proiecte de circa 200 de milioane euro, susținând că a depășit municipiul Cluj-Napoca, despre care spune că a atras circa 170 milioane de euro fonduri europene.

Cifrele arată însă că municipiul Cluj-Napoca depășește investițiile cu fonduri europene, valoarea proiectelor finalizate, finanțate din fonduri europene în ultimii 4 ani depășind 224 milioane de euro, la care se adaugă suma de 183,5 milioane de euro a proiectelor semnate și care se află în derulare. Mai mult, proiecte în valoare totală de circa 2 miliarde de euro sunt în pregătire, cele mai mari sume reprezentând proiectele de infrastructură a municipiului.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

catalin chereches baia mare fonduri europene cluj emil boc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1580 (s) | 33 queries | Mysql time :0.069366 (s)