Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului din Beliș, Viorel Matiș, condamnat definitiv la un an și patru luni de închisoare cu suspendare.

Mircea Abrudean a aplicat legea și l-a revocat miercuri pe primarul Viorel Matiș, după condamnarea acestuia într-un dosar de dare de mită, în săptămâna dinaintea alegerilor locale.

Matiș a fost reales în 27 septembrie în funcția de primar al Belișului, însă până în prezent nu și-a început noul mandat, ceea ce înseamnă că ordinul pune capăt mandatului din 2016 – 2020. După depunerea jurământului și validarea noului mandat, el va reveni în funcție până la emiterea unui nou ordin de încetare a mandatului.

CITEȘTE ȘI:

Primarul condamnat la închisoare înainte de alegeri, a caștigat un nou mandat

Viorel Matiș a fost condamnat, în 9 aprilie 2020, de Tribunalul Cluj la un an și patru luni de închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovat pentru dare de mită.

Edilul a atacat decizia formulată de tribunal, însă Curtea de Apel a respins ca nefondat apelul lui Viorel Matiș asupra sentinței. Sentința pronunțată de Curtea de apel în ședința de luni, 21 septembrie, este definitivă.

CITEȘTE ȘI:

Primarul unei comune din Cluj, condamnat DEFINITIV la închisoare, chiar înainte de alegeri

coral