Vasile Laba, primarul comunei Bistrița Bârgăului, a intrat în atenția inspectorilor de integritate, fiind ridicate semne de întrebare privind o sumă de 58.000 de euro pe care nu o poate justifica.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 101.120 Lei și 37.370 Euro între averea dobândită și veniturile realizate de către LABA VASILE, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice”, se arată într-un comunicat al ANI.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către LABA VASILE, în perioada exercitării funcției publice”, mai arată sursa citată.

Primarul comunei Bistrița Bârgăului susține că banii pe care i-a rulat prin conturile sale și nu i-a menționat în declarația de avere nu ar fi fost ai săi, ci ai unui cumnat din Italia, care i-a trimis banii pentru construcția unei case de la Tiha Bârgăului, potrivit publicației locale TimpOnline.ro.

Vasile Laba e mai mereu în atenția publică în perioada campaniilor electorale, mai ales datorită numelui său cu rezonanță. Însă edilul este și un veteran din administrația publică, primul său mandat fiind în 2004. Prin urmare, acum este la cincilea mandat.

 

coral