Viteza de testare a pacientilor din Bucuresti a crescut in urma achizitionarii unor aparate performante, a anuntat Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

4 milioane de euro au fost investite pentru lupta impotriva noului coronavirus, spune Primarul General al Capitalei, iar capacitatea de testare creste de la 120 de teste pe zi la 900 de teste.

„Datorita aparatelor achizitionate de Primaria Capitalei, viteza de testare a pacientilor din Bucuresti a crescut de la 120 de teste pe zi la 900 de teste. Primaria Capitalei a investit numai in aceste zile, 4 milioane de euro in aparatura si echipamente de protectie pentru spitalele din Bucuresti. Am avut astazi o intalnire de lucru cu reprezentantii ASSMB precum si cu directorul medical al Spitalului dr. Victor Babes, pentru a discuta despre masurile luate de Primaria Capitalei in aceasta perioada de criza sanitara”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

”Iata ca in aceste zile atat de dificile avem si vesti bune pentru bucuresteni si nu numai! Incepand de astazi, viteza de testare a pacientilor internati in spitalele Victor Babes si Matei Bals a crescut foarte mult pentru ca, datorita proiectelor votate in cadrul CGMB, s-a reusit achizitionarea a 4 aparate medicale ultramoderne, pentru spitalul Victor Babes: 2 aparate PCR de diagnosticare moleculara a infectiei COVID 19; un aparat care permite o viteza mai mare de efectuare a analizelor de testare (un sistem de extractie automata de acizi nucleici) si un aparat de hemodiafiltrare care va fi utilizat in tratamentul pacientilor bolnavi de COVID-19 care dezvolta complicatii renale, intrucat acesta suplineste functia rinchilor”, a mai scris Gabriela Firea in mediul online.

coral