SICE, Protecția Consumatorului și Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) au făcut un control la magazinul cu droguri legale deschis, în urmă cu câteva săptămâni, în centrul Clujului. Magazinul este operat de SC Top Head Shop SRL.

Conform OPC, în urma verificărilor s-a constatat că produsele nu aveau traduceri în limba română, maracajul de conformitate CE la produsul cântar de prezicie nu este conform prevederilor legale, produsele alimentare (ciocolată) sunt fără niciun element de caracterizar identificare și, deși pe afișul de intrare este menționat 18+, acest avertisment nu a fost regăsit pe toate produsele. 

Prin urmare, OPC a oprit temporar de la comercializare întreaga cantitate de produse existente în incinta punctului de lucru până la prezentarea documentelor care atestă conformitatea, operatorul economic riscând să fie amendat cu suma de 50.000 de lei. 

Amintim că prima unitate din rețeaua Legalizeit România a devenit funcțională în centrul Clujului, în februarie 2020. Printre produsele comercializate se numără ulei, cremă și tinctură CBD; semințe de cannabis; vaporizatoare; bețișoare parfumate; pastă de dinți, apă de gură, bomboane, cristale, capsule, ciocolată pe bază de CBD; produse CBD pentru animale; accesorii.

După activarea magazinului virtual Legelizeit.ro, primele unități fizice au fost deschise la București: în zonele Universitate și Centrul Vechi. Societatea Legalize IT București, specializată în comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet, a înregistrat în 2018 afaceri de 2,2 miloane de lei, cu un profit de 0,7 milioane. Asociații săi sunt Zoubi Wesam (50%), Sorin Băceanu (25%) și Cristian Băceanu (25%).

Sursa: zcj.ro

coral