Un număr de 7 parking-uri pe structură metalică ar urma să fie construite într-un cartier al oraşului Cluj-Napoca aflat în plină transformare. Este vorba despre cartierul Gheorgheni, iar primul parking modular este prevăzut pe strada Liviu Rebreanu. 

Şapte parking-uri modulare, dispar 510 garaje de cartier, parcările la bordură de pe Nicolae Titulescu urmează să fie mutate în spatele blocurile, pe străzile secundare unde vor fi instituite sensuri unice, iar pe artera principală se vor introduce benzi dedicate mijloacelor de transport în comun.

Acesta este rezumatul transformării cartierului Gheorgheni din Cluj-Napoca. Momentan, se lucrează la realizarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru parking-ul metalic de pe strada Liviu Rebreanu nr. 5. 

"Pe Nicolae Titulescu avem un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) de regenare urbană. Am avut o întâlnire cu proiectanţii pentru a vedea stadiul acestui PUZ, care ar urma să intre în următoarele şedinţe de urbanism pentru a putea intra în detalii.

Avem prevăzute 7 parking-uri în zona respectivă, cu terenuri care sunt deja verificate şi sunt libere de sarcini. Avem suprafeţe de teren cuprinse între 3.500 şi 1.200 mp. Dacă pe o platformă de garaje au fost 70 de garaje, nu ne propunem să facem câteva sute de locuri de parcare în parking, e suficient dacă reuşim să dublăm numărul fostelor garaje.

Aceste lucruri vor fi stabilite într-o etapă următoare, azi nici proiectanţii, nici PUZ-ul nu pot să ne spună numărul de locuri de parcare. Primul parking pe care îl vom face în zona Bulevardului Nicolae Titulescu este pe strada Liviu Rebreanu. Acolo sunt 3.500 de mp de teren. Va fi un paking modular, pe o structură uşoară. Va fi primul parking de acest fel în Cluj-Napoca.

Trebuie să vedem terenul şi ce permite acesta. Dacă acest proiect de parking modular se va dovedi a fi un succes, adică să câştigăm la faza de execuţie, pentru că un parking clasic are nevoie de 18 luni ca să poată să fie realizat, unul modular ar putea fi făcut în maxim 6 luni, vom continua proiectele", a declarat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, la ZIUA LIVE. 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net 

coral