Relațiile extraconjugale sunt din ce în ce mai des întâlnite, în zilele noastre. E adevărat că majoritatea sunt „aventuri de-o noapte”, însă sunt mulți bărbați (în special) care au relații de durată și în afara căsătoriei. De ce s-a ajuns aici?

<!–[if gte vml 1]>

<![endif]–>

În redacție, ne-am pus întrebarea asta și am început să cercetăm. Am discutat cu bărbați căsătoriți de cel puțin un an, am căutat răspunsuri online și am reușit să identificăm principalele motive pentru care apar relațiile extraconjugale.

Ținem cont și de perioada în care ne aflăm, cu online-ul la putere și întâlnirile fizice limitate, și luăm în calcul relațiile la distanță sau stabilite online, cu ajutorul aplicațiilor și platformelor de dating.

Dacă pentru o femeie tânără este palpitant să guste din fructul interzis, bărbatul căsătorit, această pasiune este și reciprocă. Mai ales în rândul bărbaților trecuți de 40 de ani, să se simtă atrași de o femeie tânără și în putere din punct de vedere sexual reprezintă, de multe ori, o evadare din rutină.

Haide să studiem problema asta mai în profunzime și să vedem cum s-a ajuns aici.

De ce se ajunge la relații extraconjugale?

Motivul principal: căsnicia a devenit rutină

Știm cu toții vorba aceea cu privire la faptul că „dragostea durează 3 ani”. Însă, asta e valabil dacă nu se face nimic pentru a fi menținută flacăra sau pasiunea în căsnicie.

Atunci când apar „probleme mai importante” precum munca, banii, întreținerea copilului, schimbarea locuinței sau alte aspecte care nu au legătură cu pasiunea în cuplu, este posibil să apară neînțelegeri. Cu cât sunt mai dese, cu atât pot duce la îndepărtarea soților și la dorința lor de a găsi alte variante de petrecere a timpului liber.

De aici e doar un pas până la relațiile extraconjugale. Ele debutează, de obicei, cu lipsa de comunicare între soți. Ulterior, cu găsirea unor activități pe care să le practice fiecare separat. De multe ori, aceste activități implică și cunoașterea altor persoane și aici poate să intervină atracția fizică.

Pentru oricare dintre soți, atunci când cearta sau rutina sunt frecvente acasă, ei vor asocia timpul petrecut împreună cu momente neplăcute. Și de aceea vor căuta mereu escapade sau motive de evadare din problemele lor.

Motivul 2: Când viața sexuală este aproape inexistentă

Ambii soți au nevoi, asta nu e un secret. Dar, din câte am observat, pentru bărbați aceste nevoi sunt mai greu de „pus în cui” sau de amânat.

De aceea, atunci când pasiunea din dormitor se stinge treptat și fiecare găsește altceva de făcut decât să acorde timp relațiilor intime, apare rutina din dormitor. Fie că mereu lucrurile decurg la fel și nimeni nu încearcă ceva nou, fie că pasiunea s-a oprit la un simplu „noapte bună” și un sărut pe obraz.

Din câte am constatat, odată cu trecerea timpului și cu abstinența, este din ce în ce mai greu ca într-un cuplu să se reaprindă pasiunea. Așa că, atât timp cât cei doi nu comunică despre asta și își ascund mereu nevoile, apare nevoia de a găsi fiecare un refugiu în altă parte – mai întâi pe internet, apoi în realitate.

De aceea se spune că momentele intime într-o căsnicie de lungă durată, pentru a nu dispărea, trebuie planificate. Altfel, există riscul să se intre într-o zonă de confort care poate duce la apariția relațiilor extraconjugale.

Noi recomandăm acest lucru și, pentru a condimenta relațiile intime și a avea tăria și pasiunea de odinioară, folosirea unui supliment pentru potență pe bază de miere. Acesta are efect imediat, e natural și ajută orice cuplu aflat în impas.

Desigur, există mai multe astfel de opțiuni care să aducă satisfacții. Pentru asta, am găsit un top cu cele mai bune pastile de potență care este bine documentat și sperăm să ajute orice cuplu care se află în impas.

Motivul al treilea: lipsa comunicării

În multe dintre cazuri, acesta este motivul numărul 1. Dacă dispare comunicarea, dispare înțelegerea. Și asta duce la moartea pasiunii dintre cei doi.

Comunicarea în cuplu trebuie să fie despre orice, de la nevoile fiecăruia, dorințele, frustrările, visele sau alte gânduri pe care le au. Trebuie să existe înțelegere și comunicare, empatie și răbdare. Și timp petrecut împreună.

Când apare distanțarea și cei doi simt că ceva nu mai merge, ar trebui să comunice deschis despre asta. Dar, cum multe cupluri evită această etapă tocmai că nu au răbdare să se asculte sau discută deseori în contradictoriu, atunci intervine confortul de a nu mai comunica deschis și, mai ales, de a ascunde adevărul. Mai ales, dacă este adevărul despre dorința de a ieși cu altcineva, sau chiar despre începutul discuțiilor cu altcineva.

Concluzii despre relațiile extraconjugale

Există mai multe motive pentru care apar relațiile extraconjugale, desigur. Însă, cele de mai sus sunt top 3. Uneori, astfel de relații sunt văzute și ca o terapie, am citit și despre faptul că „bărbații care au relații extraconjugale își vor aprecia mai mult partenerele și se vor întoarce la ele”.

Acum, depinde de ce baricadă te afli. Nu este plăcut nici pentru femei și nici pentru bărbați să fie înșelați și foarte puțini trec cu vederea acest fapt.

Nu îți doresc să ajungi acolo, de aceea sfatul nostru este să comunici deschis, să îți apreciezi mereu jumătatea și să te gândești mereu la motivele pentru care v-ați căsătorit. Acea sclipire de la început poate oricând să mai strălucească dacă o redescoperi. coral