News Flash:

Prinsi ca stateau ilegal in Cluj

25 Februarie 2013
1203 Vizualizari | 0 Comentarii
O tanara de 23 de ani din Republica Moldova si un tanar de 21 de ani din Maroc au fost prinsi de politistii clujeni ca locuiau ilegal in Cluj. Cei doi au fost depistati in urma unor actiuni care s-au desfasurat in 21 si 22 februarie.

Intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj se arata ca politistii Inspectoratului General pentru Imigrari - Serviciul pentru Imigrari Cluj, in baza unor informatii detinute, au desfasurat in perioada 21 – 22 februarie a.c., mai multe actiuni, cu forte proprii, pentru combaterea sederii ilegale a cetatenilor straini, pe raza de competenta.

"Astfel, a fost depistata cu sedere ilegala o cetateana din Republica Moldova in varsta de 23 ani. Persoana in cauza  a finalizat stagiul de pregatire la o universitate din Cluj Napoca si nu a parasit teritoriul Romaniei la expirarea dreptului de sedere. Ca urmare a celor constatate, pe numele acesteia a fost emisa o „Comunicare pentru parasirea teritoriului Romaniei”, valabila 3 zile datorita faptului ca este posesoarea unui permis de sedere valabil in Italia, si a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 500 lei", transmite IPJ Cluj.

De asemenea, in cadrul actiunilor desfasurate "a fost depistat avand sedere ilegala si un cetatean din Maroc in varsta de 21 ani, care a intrat in Romania, in cursul lunii noiembrie 2012, in baza unei vize de studii dar nu a frecventat cursurile institutiei de invatamant superior, la care era inscris, fapt ce a dus la exmatricularea acestuia". Potrivit documentului citat, pe numele sau a fost emisa o „Decizie de returnare de pe teritoriul Romaniei” prin care este obligat sa paraseasca tara, in termen de 15 zile si a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 700 lei.

In acelasi timp, cel care il gazduia pe cetatean marocan a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 2.000 de lei pentru „facilitarea, sub orice forma, a sederii ilegale a strainilor pe teritoriul Romaniei”, contraventie prevazuta si sanctionata de art. 135 lit. c), combinat cu art. 134 pct.16 din OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, republicata, cu completarile si modificarile ulterioare.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

republica moldova maroc locuiau ilegal cluj amenda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013195 (s)