News Flash:

Procesiunea de la Mănăstirea Nicula, vegheată de polițiști cu drone și sute de jandarmi

12 August 2020
1069 Vizualizari | 0 Comentarii
Drone

Peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri vor acționa zilnic alături de alte instituții care au atribuții de control vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul accesului credincioșilor spre Mănăstirea Nicula.

”Începând cu data de 12 august a.c.,  se vor institui posturi și patrule mixte, pentru prevenirea și descurajarea producerii unor fapte antisociale, pentru îndrumarea persoanelor, dar și în vederea  supravegherii respectării măsurilor de protecție și a distanțării fizice. La fața locului vor fi asigurate echipaje de intervenție în scopul gestionării unor situații de risc sau pentru descongestionarea unor aglomerări de persoane.

Se va acționa pentru supravegherea, dirijarea și îndrumarea traficului rutier, inclusiv a mijloacelor de transport în comun, beneficiind în acest sens și de supraveghere aeriană prin intermediul unor aparate de tip dronă.

Prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență includ și interzicerea comercializării băuturilor alcoolice și a comerțului ambulant pe raza localității Nicula și pe traseele de afluire / defluire, astfel că și aceste aspecte sunt supuse verificării atente a instituțiilor abilitate.

Forțele de ordine vor fi suplimentate față de anii precedenți, având în vedere situația medicală actuală și vor fi dispuse și alte măsuri specifice conform planului aprobat de prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Acțiunile din acest an sunt sprijinite de voluntarii asociațiilor Cert Transilvania și Rescue 4x4”, a precizat prefectul Clului, Mircea Abrudean.

În scopul acordării primului ajutor medical calificat și a asistenței medicale de urgență, au fost dispuse la fața locului puncte de prim ajutor medical, dotate cu ambulanțe destinate preluării și tratării urgențelor medicale, fiind operaționalizat inclusiv un spital de campanie.

De asemenea, vor fi disponibili dezinfectanți de mâini în zonele unde sunt preconizate mari mase de oameni, pe întreg perimetrul mănăstirii.

Accesul autoturismelor va fi restricționat în zona mănăstirii, iar autobuzele și microbuzele se vor putea deplasa până în localitatea Nicula. Staționarea se va realiza în parcările special amenajate pe traseul înspre localitatea Nicula. 

Programul manifestărilor religioase se va desfășura în perioada 12-15 august, fiind organizată liturghie arhierească în fiecare din aceste zile. În acest sens, credincioși pot participa în oricare din zilele menționate la slujbă, pentru a nu se crea aglomerări. 

Procesiunile religioase vor fi transmise în direct de către postul Trinitas TV și live pe pagina de Facebook a Mănăstirii Nicula.

Dacă numărul persoanelor aflate în incinta mănăstirii va prezenta un grad de risc pentru sănătatea și ordinea publică,  vor fi luate măsurile legale necesare pentru diminuarea acestui risc, cu acordul președintelui CJSU. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 22 queries | Mysql time :0.054821 (s)