Felix Banila a facut o serie de declaratii de ultima ora despre crimele din Caracal. Cazul disparitiei celor doua adolescente, Alexandra Macesanu si Luiza Melencu, a fost preluat de DIICOT pe data de 26 iulie.

Au existat indicii despre trafic de persoane, intrucat bunicul a fost apelat in doua randuri de catre un barbat necunoscut care i-a dat de inteles ca nepoata sa a fost condusa in alta tara.

Procurorul-sef DIICOT a declarat ca, pana la acest moment, Gheorghe Dinca, nu a recunoscut acuzatiile de trafic de minori, dar nici faptul ca le-ar fi violat pe cele doua adolescente. In timpul unuia dintre cele trei apeluri efectuate de Alexandra la 112, tanara le-a spus politistilor ca barbatul a agresat-o sexual.

"In curtea lui Gheorghe Dinca au fost gasite urmele arderii unui corp, intr-un butoi, fara capace, respectiv cenusa si fragmente osoase. Dintii din butoi erau de natura umana. Exista indicii ca faptele din ambele dosare au fost comise de aceeasi persoana. Inculptatul a recunoscut ca le-a ucis pe cele doua fete, dupa care s-a preocupat sa scape de cele doua cadavre, precizand ca pe cel de-al doilea l-a ars, iar pe primul l-ar fi aruncat in Dunare. Nu a recunoscut ca le-ar fi violat si nici savarsirea de trafic de minori.", a declarat Felix Banila.

Sotia lui Gheorghe Dinca, complice la crime

Procurorul-sef DIICTOT a mai declarat ca a fost deschis un dosar penal pentru complicitate la omor, pe numele sotiei criminalului din Caracal, Elena Dinca.

"In data de 23 august 2019 s-a dispus extinderea urmaririi penale in rem si pentru complicitate la omor urmare a sesizarii formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela in data de 22 august 2019, cu privire la o presupusa activitate infractionala a numitei Dinca Elena, sotia inculpatului", a spus Felix Banila.

Criminalul din Caracal, acuzat de profanare de cadavre si morminte

Totodata, procurorul-sef DIICOT a oferit detalii nestiute din ancheta crimelor din Caracal. Potrivit spuselor lui Felix Danila, Gheorghe Dinca este acuzat de profanare de cadavre si morminte: "Urmarirea penala a fost din nou extinsa, in 2 septembrie 2019, sub aspectul comiterii a doua infractiuni de profanare de cadavre sau morminte."

coral