„Scaderea TVA-ului, largirea echipei de vanzari, investitiile realizate si noile parteneriate de peste granite au avut un impact pozitiv in business-ul companiei anul trecut. Astfel, cifra de afaceri inregistrata a ajuns la peste 14 milioane de lei (3,15 milioane de euro), cu 16% mai mare comparativ cu 2014 cand am raportat un business de 11,9 milioane de lei (2,7 milioane de euro)", a declarat Marius Bicu, Managing Partner al Unilact.
Potrivit afirmatiilor sale, compania a comercializat, in 2015, un volum de 790 tone de produse, in creștere cu circa 70% fața de anul anterior, iar profitul s-a situat la 1,8 milioane de lei (peste 355.000 euro).
In acest moment, Unilact comercializeaza pe piata locala si externa, sub brandurile Pachet de Acasa si De la Ferma, branza de burduf, telemea cu lapte de capra, telemea cu lapte de oaie, branza proaspata de vaci, smantana, cascaval. Produsele companiei sunt prezente, pe plan local, in toate orașele importante din Romania, peste 53% fiind vandute in hipermarketuri, 19% - in zona de HoReCa, 18% - in micile magazine de proximitate, 8% in supermarketuri, iar 2% in magazinele tip cash & carry.
Exporturile - cca. 50% din business-ul Unilact
In 2015, Unilact a raportat si o crestere cu 87% a exporturilor comparativ cu anul anterior. Astfel, daca in 2014, exporturile companiei s-au situat la 3,2 milioane de lei si 255 tone, in 2015, acestea au ajuns la peste 6 milioane de lei si 465 tone de produse.
„Anul trecut, exporturile au reprezentat 47% din business-ul companiei, principalele piete de desfacere pentru produsele noastre fiind Italia, Spania, Anglia si Belgia. In termeni de volum, anul trecut am exportat peste 300 tone de branzeturi peste hotare, iar cele mai cumparate produse au fost branza telemea si branza de burduf", a mai spus Marius Bicu.
Acesta a subliniat ca branzeturile Pachet de Acasa si De la Ferma sunt exportate si in Germania, Franta, Danemarca, Olanda, Cipru si Luxemburg.
„Avand in vedere ca branza telemea de vaca si branza de burduf nu au un echivalent in țari precum Spania, Italia, Anglia sau Belgia, și, mai mult, sunt prezente la raft cu un preț corect, acestea sunt cumparate cu regularitate. La export mai ajung si smantana, cascavalul si branza proaspata de vaci", explica Marius Bicu.
Acesta a subliniat, de asemenea, ca brandul Pachet de Acasa a raportat cele mai mari vanzari in strainatate - aproximativ 55% din totalul anului trecut.
„Clientul tradițional din strainatate al gamei Pachet de Acasa este romanul muncitor, care a plecat din țara ca sa economiseasca. Nu este, neaparat, un consumator de produse premium ca preț, insa cauta și apreciaza calitatea, așa ca iși poate potoli dorul de casa cu branzeturi mai accesibile, dar bune, sub brandul Pachet de Acasa", a adaugat Marius Bicu.
Pentru anul in curs, avand in vedere investițiile realizate in eficientizarea capacitații de producție și noii distribuitori atrași in Germania si Marea Britanie, compania estimeaza creșterea ponderii exportului pana la 55% din veniturile Unilact.
Planurile Unilact in 2016 - afaceri si exporturi mai mari
In ceea ce priveste planurile pentru anul in curs, compania a bugetat un avans cu 20% al business-ului, la cca. 16,8 milioane de lei, dar si un avans al exporturilor cu cca. 40%.
In plus, compania vizeaza stabilirea de noi parteneriate, atat pe plan local cat si extern, si cresterea exporturilor pana la 55% din business, fata de 47% in 2015. In termeni de volum, Unilact mizeaza pe vanzari mai mari cu 15%, la peste 900 tone.
De asemenea, pentru acesta an, compania are in plan noi investitii in dezvoltarea fermei pe care o detine si in eficientizarea fabricii de branzeturi.
© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1730 (s) | 22 queries | Mysql time :0.057981 (s)
Comentarii (0)