Consiliul Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria Florești, organizează Sărbătoarea floreștenilor și Târgul Produs de Cluj, eveniment dedicat locuitorilor din cea mai mare comună a României. Manifestarea expozițională se va desfășura între 6 și 8 septembrie în fostul poligon din comuna clujeană.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Tișe: ,,Caravana Produs de Cluj nu avea cum să ocolească localitatea care se situează pe locul doi ca număr de populație din județul nostru, localitate nedrept numită comună. Vom fi prezenți aici cu partenerii noștri tradiționali din dorința de a oferi oamenilor locului ocazia de a se aproviziona cu produse proaspete și de calitate, încurajând astfel micii întreprinzători clujeni și sprijinind economia județului”.

 La evenimentul de la Florești vor fi prezenți aproximativ 70 de expozanți care vor oferi publicului vizitator preparate alimentare din carne și lapte, conserve de fructe și legume, toate pregătite după rețete proprii. De asemenea, amatorii de dulciuri vor avea la dispoziție prăjituri și ciocolată de casă, turtă dulce, dar și sucuri și siropuri naturale. Nu vor lipsi nici produsele apicole, lavanda, vinurile, mustul, fructele și legumele de sezon. Artizanii clujeni vor fi prezenți cu costume populare și podoabe tradiționale, bijuterii lucrate de mână, obiecte sculptate în lemn, jucării, obiecte de marochinărie, ceramică și cosmetice bio.

Zilnic, pe scena manifestării expoziționale vor avea loc spectacole susținute de valoroși soliști de muzică populară și ansambluri de dansuri folclorice. Lor li se vor alătura și nume mari ale muzicii ușoare, astfel că vizitatorii de toate vârstele își vor putea urmări pe viu artiștii preferați. Și de această dată la Târgul Produs de Cluj vor avea loc activități pentru cei mici iar parcul de distracții este pregătit să ofere distracție și senzații tari tuturor celor care vor alege să-și petreacă timpul aici. Gurmanzii se vor delecta cu preparatele la grătar preparate de bucătari pricepuți și se vor putea bucura de surprizele pregătite pentru această sărbătoare dedicată floreștenilor.

coral