Un produs a fost retras de urgență din magazinele Lidl. În acesta s-au descoperit metale. Celebrul retailer are un mare succes peste tot în lume, iar cetățenii îl adoră pentru ofertele impresionante. Cu toate astea, mulți dintre ei vor face cumpărăturile în continuare cu puțină teamă din cauza noilor vești. Un anumit aliment achiziționat des de ei a fost retras de urgență. Despre ce este vorba? Clienții sunt nevoiți să returneze produsul sau să îl distrugă.

Alertă alimentară Lidl: produs retras de urgență

Compania de supermarketuri Lidl Spania a avertizat că patru loturi de nuci marca Alesto pot conține particule metalice. De asemenea, retailer-ul alături de producătorul Borges Agriculture & Industrial Nuts SA a solicitat ca niciunul dintre aceste produse să nu fie consumat din cauza posibilului risc.

Lanțul de magazine este unul iubit și în Spania, iar majoritatea cetățenilor achiziționează în special diverse game de nuci pentru platourile tradiționale. Șefii magazinului au oferit mai multe detalii în cadrul unui comunicat despre migdalele prăjite cu miere marca Alesto.

Cele periculoase se găsesc la pachete de 150 de grame în loturile: 1113836, Exp: 03.02.2023; 1114171, 04.06.2023; 1114532, 22.05.2023 și 1114668, 02.06.2023. În cazul în care cetățenii au apucat să pună în coș un astfel de produs, îl pot aduce înapoi la orice magazin Lidl unde prețul de achiziție va fi returnat chiar dacă nu este prezentat bonul.

Specialiștii au mai subliniat că niciun alt produs marca Alesto distribuit în Lidl nu a fost afectat de această alertă. Borges Agriculture & Industrial Nuts SA a oferit ulterior scuze tuturor cumpărătorilor pentru situația creată.

Alte produse retrase

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunțat la începutul lunii că s-au constatat diverse probleme în Lidl România în privința unui produs. Mai exact, șefii retailer-ului au retras de urgență de la vânzare toate loturile unui anumit sortiment de napolitane produse de Pak Rampart d.o.o, pentru că s-a sesizat prezenţa Salmonella Typhimurium.

Producătorul Pak Rampart d.o.o. a rechemat preventiv produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800 g”. Este vorba despre toate termenele de valabilitate și toate loturile, conform comunicatului de presă de atunci.

Potrivit sursei citate, „în urma unei analize efectuate a fost detectată Salmonella Typhimurium. Salmonella poate provoca afecţiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza)”.

„Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Lidl România a reacţionat fără întârziere şi a scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a transmis retailerul. coral