O profesoară de geografie de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca a făcut un gest absolut șocant, după ce a venit la liceu să își țină orele, deși fusese confirmată pozitiv cu virusul Covid-19 și prezenta simptome grave ale bolii.

La prima oră, aceasta a fost scoasă de urgență din clasă de către directorul adjunct pentru a efectua un test rapid covid, fiind ulterior re-confirmată pozitiv. Aceasta s-a întors înapoi în clasa pentru a saluta elevii.

Cazul este de bună seamă scandalos, motiv pentru care s-a încercat contactarea  directorul instituției de învățământ, însă acesta avea ora în desfășurare și nu a oferit încă un punct de vedere, arată Ziar de Cluj.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Cluj, Direcția de Sănătate Publică Cluj urmează să stabilească măsurile care se impun: 

„Situația medicală a fost gestionată prin cabinetul școlar al unității și s-au aplicat prevederile art.6, alin. (9) din Ordinul Comun, nr.5338/1.082/ 1.10.2021.

Conducerea unității și DSP Cluj decid măsurile care se impun, ca urmare a desfășurării anchetei epidemiologice”, informează IȘJ Cluj. 

coral