Cadrele didactice trebuie să se adapteze noului sistem de predare implementat pe timp de pandemie. Sunt nevoite să predea şi pentru copiii din clasă, dar și pentru cei care urmăresc lecţiile de acasă.

Prim-ministrul Ludovic Orban spune că este esențial ca profesorii să se adapteze acestui nou sistem educațional pentru a nu periclita sănătatea elevilor și pentru a le menține atenția la cursuri.

"E necesară o adaptare, cadrele didactice trebuie să înţeleagă faptul că situaţia în care ne găsim este o situaţie în care trebuie să punem pe primul plan sănătatea copiilor şi că trebuie să se adapteze, astfel încât să poată să predea şi pentru copiii din clasă şi pentru copiii care urmăresc lecţiile online”, a spus Ludovic Orban, la sediul PNL.

Profesorii din toată țara au participat în această vară la programe de pregătire pentru dezvoltarea competențelor digitale, pentru a se putea obișnui cu modul de predare online.  

„Este foarte important acest lucru şi sunt convins că marea majoritate a cadrelor didactice au înţeles acest lucru, mulţi au participat la toate programele de training organizate pe perioada verii. Zeci de mii de cadre didactice au participat la astfel de programe care au fost organizate, fie de Casele corpului didactic, fie de organizaţii neguvernamentale care au fost acreditate să deruleze astfel de cursuri de creştere a competenţelor digitale şi, permanent, trebuie să înveţe", adaugă premierul.

Ludovic Orban a adăugat că suplimentar, pentru a spriji procesului de învăţare, vor exista şi lecţii pe Televiziunea naţională, la fel ca în perioada stării de urgenţă. Totodată, suporturile de cursuri vor putea fi accesate pe internet.

"Vor fi lecţii care vor fi difuzate online, sunt manuale… Manualele, de asemenea, vor fi accesibile şi online. S-au făcut manuale interactive – o să fie o premieră, am înţeles – care vor avea o atractivitate suplimentară pentru elevi. Trebuie să ne adaptăm, este important. Cer sprijinul… şi chiar am apreciat cadrele didactice, au fost alături de noi – examen de Evaluare, examenul de Bacalaureat, săptămâna pregătitoare s-a derulat în bune condiţii -, şi am încredere că vor contribui la o redeschidere a şcolilor care să fie în beneficiul elevilor", a mai declarat Orban.

coral