News Flash:

Profesorul clujean Vladimir Bogosavlievici, premiat pentru excelenţă în educaţie

7 Septembrie 2020
1453 Vizualizari | 0 Comentarii
Vladimir Alexandru Bogosavlievici

Profesorul de istorie clujean Vladimir-Alexandru Bogosavlievici a fost, în acest weekend, unul dintre cei 12 premianți ai Galei MERITO.

Profesorul a fost premiat pentru excelență în educație. Vladimir-Alexandru Bogosavlievici este profesor de istorie la Colegiul Național „George Barițiu” din Cluj-Napoca și deja este cunoscut pentru metodele inedite prin care le predă elevilor, mai ales când vine vorba despre istoria Clujului.

Dascălul îi duce pe elevi prin oraș, alegând să predea istorie „la fața locului”.

Bogosavlievici s-a născut în Cluj, într-o familie de profesori de istorie. De la doi ani a fost dus la orele părinților, pentru că nu aveau cu cine să-l lase acasă.

Din 2010 e profesor la Barițiu, cel mai vechi liceu românesc din Cluj, la clasele V – XII. Conform tradiției școlii, numele lui stă scris pe două cărămizi din peretele dedicat profesorilor care au predat sau încă predau aici. 

A publicat mai multe volume despre istoria Clujului, printre care „Clujul văzut și ne-văzut” și „Explorăm Clujul Istoric”.

El şi ceilalţi 11 profesori din ţară care au fost premiați, au fost selectaţi din 500 de propuneri de la nivel național.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

vladimir bogosavlievici premiu istorie excelenta profesor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1753 (s) | 23 queries | Mysql time :0.073674 (s)