Vești noi din partea meteorologilor din cadrul ANM. Prognoza meteo pentru ziua de joi, 29 iulie, anunță regiunea în care temperatura va ajunge la 41 de grade la umbră. Astfel, românii trebuie să se pregătească de o nouă zi caniculară, în care valorile termometrelor vor urca. Cu toate acestea, nu vom fi scutiți nici de averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice spre finalul zilei. Iată care sunt principalele regiuni ale țării în care temperatura va fi greu de suportat.

Prognoza meteo pentru joi, 29 iulie. Cum va fi vremea în mai multe zone ale României

Vremea caniculară nu se lasă dusă, continuând să ne afecteze și astăzi, în majoritatea regiunilor țării. Astfel, prognoza meteo pentru ziua de joi, 29 iulie, se anunță a fi una în care meteorologii transmit noi avertizări de cod galben pentru cea mai mare parte din țară. Cele mai ridicate valori ale termometrelor vor fi înregistrate în zona de sud a României, Pe de altă parte, cei prezenți pe litoral vor avea parte de vreme bună cu temperaturi de vară, cuprinse între 32 și 34 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis că se păstrează codul galben emis încă de la începutul acestei săptămâni. Astfel, zona în care temperatura va urca până la 41 de grade la umbră va fi înregistrată în Turnu Măgurele, însă și în Zimnicea meteorologii au anunțat valori de maxim 40 de grade Celsius. Vremea pe litoral se anunță una extrem de bună și însorită, în Constanța fiind prognozate valori de până la 32 de grade Celsius. De asemenea, turiștii vor resimți cele 33 de grade anunțate în Vama Veche. Pentru stațiunea Mamaia, ANM a transmis valori de până la 36 de grade, deci traversăm o vară toridă la malul mării.

Temperaturile anunțate la munte și în principalele orașe ale țării

În timp ce la mare vremea este extrem de bună pentru plajă și scăldat în mare, și la munte avem parte de valori neobișnuit de mari. În Brașov sunt prognozate temperaturi maxime de 32 de grade Celsius, însă sunt semnalate și averse de ploaie, însoțite, temporar de intensificări ale vântului cu caracter de furtună, dar și fulgere. Pe de altă parte, vineri, în orașul de la poalele Tâmpei nu va ploua, însă aversele se întorc sâmbătă în această regiune.

În ceea ce privește zona Moldovei, la Iași vremea va fi caldă astăzi, meteorologii ANM prognozând o temperatură maximă de 34 de grade Celsius. Vântul va sufla foarte ușor și va aduce temperaturi ușor mai scăzute în ziua de vineri. Pentru orașul din estul României se anunță o vreme însorită și vineri, cu cer senin și o maximă de până la 30 de grade Celsius.

coral