Profesorul doctor Alexandru Rafila a vorbit despre o masura care ar putea duce la colapsul sistemului, un fenomen extrem de periculos in contextul actualei pandemii de coronavirus.

Alexandru Rafila a declarat, la DC News, ca economia trebuie sa reporneasca, pentru ca altfel sistemul de sanatate se va prabusi! Spitalele nu pot functiona in lipsa unui suport financiar.

„Indiferent de tipul de masuri care sunt luate in momentul de fata, trebuie sa ne gandim la un calendar clar si articulat in ceea ce priveste revenirea la o viata normala mai ales in domeniul economic. Am auzit tot felul de teorii cum ar fi: sa stam 12 saptamani inchisi in casa, fara ca vreo activitate economica sa se desfasoare.

Imi pare rau, dar acest lucru este profund distructiv. Nu face altceva decat sa duca la imposibilitatea functionarii sistemelor de sanatate. Dupa o astfel de decizie, nu va mai exista nimic! Niciun fel de sistem de sanatate! Pentru ca sistemele de sanatate functioneaza intr-o societate guvernanta de principii economice. Autonomia acestora, in lipsa suportului economic, este o utopie!”, a declarat Alexandru Rafila.

coral