Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) demarează un program de internship, ce se va derula în perioada iunie-decembrie 2022 și care va oferi celor 15 tineri participanți oportunitatea tranziției de la sistemul de educație către piața muncii, prin dezvoltarea abilităților profesionale, prin dobândirea de abilități practice, precum și prin familiarizarea acestora cu specificul activității Autorității.

Pe durata programului, participanții la internship vor avea ocazia să cunoască activitățile specifice, derulate în cadrul Autorității (autorizare, reglementare, supraveghere, control etc). Totodată, programul va pune accent pe pregătirea și pe orientarea profesională a tinerilor.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară își deschide porțile pentru tinerii interesați de domeniul piețelor financiare non-bancare. Noi le oferim perspectiva reglementatorului și a supraveghetorului acestor piețe. Programul de internship vine ca o continuare firească a proiectelor noastre de educație financiară. Avem nevoie de tineri cu rezultate bune la învățătură pe care să-i pregătim pentru o viitoare carieră profesională în domeniul piețelor financiare non-bancare. Specialiștii de înaltă ținută morală și profesională își vor găsi mereu un loc în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară”, a declarat Președintele A.S.F., domnul Nicu Marcu.

Cei 15 tineri admiși în cadrul acestui program, masteranzi ai Academiei de Studii Economice din București, au trecut printr-un amplu proces de selecție, cu criterii de evaluare foarte stricte, atât la nivelul instituției de învățământ, cât și la nivelul Autorității de Supraveghere Financiară.  

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.

coral