Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, considera ca programul supermarketurilor ar trebui prelungit pe durata starii de urgenta. Daca acest lucru s-ar intampla, tinerii ar avea posibilitatea sa mearga la cumparaturi in timpul noptii, iar aglomeratia nu ar mai exista ca in prezent.

“Cred ca, desi au fost luate decizii corecte, anumite aspecte, care sa faca mai rezonabila viata oamenilor in aceasta perioada, se pot imbunatati. As stimula marile retele de magazine sa extinda programul, sa incurajam persoanele tinere sa mearga seara, in cursul noptii la cumparaturi, si sa le degreveze in timpul zilei”, a spus Alexandru Rafila, potrivit dcnews.ro.

Romania, aproape de varful pandemiei

Altfel, potrivit specialistilor, tara noastra se apropie cu pasi repezi de varful pandemiei, iar daca populatia va respecta regulile de izolare, pana la finalul lunii aprilie numarul de cazuri noi ar putea sa scada semnificativ.

“Ii rog sa mai aiba rabdare sapte, zece zile. Suntem aproape de un varf si speram ca apoi sa avem una, doua saptamani de stabilitate, dupa care sa incepem sa scadem ca numar de cazuri noi”, a spus Nelu Tataru la Antena 3.

coral