A început înregistrarea participanţilor pentru evenimentele celei de-a XI-a ediţii a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, care se vor desfăşura în perioada 19-21 august – se arată într-un comunicat al Asociaţiei Clujul Comoară, organizatorul evenimentului.

Potrivit comunicatului remis agenţiei ungare de presă MTI, din cauza epidemiei de coronavirus vor fi luate măsuri speciale de prevenire şi de siguranţă, iar seria de evenimente se va desfăşura cu un program redus.

Numărul spectatorilor va fi limitat, iar participarea se va face doar cu înregistrare prealabilă.

Biletele gratuite nominale, netransmisibile pot fi obţinute prin accesarea site-ului www.magyarnapok.ro sau la biroul de înregistrare din piaţa centrală a oraşului. Pentru a evita congestionarea şi formarea aglomerărilor riscante pentru sănătate, organizatorii solicită participanţilor să vină la programe doar cu bilete valabile pentru programul respectiv.

Pentru a contrabalansa măsurile restrictive, anul acesta, postul de televiziune KMN va transmite online seria de evenimente, astfel încât şi acele persoane care nu vor putea participa personal, din cauza măsurilor speciale, se vor putea bucura de Zilele Culturale Maghiare.

În cadrul seriei de evenimente din acest an, care se va derula pe parcursul a trei zile, va avea loc festivalul folcloric Sfântul Ştefan, vor fi organizate Zilele clujene ale filmului maghiar şi Festivalul de teatru pe drum “Karavanact”.

În data de 19 august, pe scena din piaţa centrală va avea loc gala de operă urmată de concertul aniversar al lui István Pál “Szalonna” şi formaţia sa, iar în data de 20 august va avea loc recitalul de pian al lui Gergely Bogányi, după care va fi proiectat filmul “Anyám és más futóbolondok a családban” (Mama mea şi alţi nebuni din familia mea).

În data de 21 august va concerta formaţia Kaláka, după care publicul va putea viziona filmul maghiar satiric “A tanú”.

 

coral