News Flash:

Programul partiilor din județul Cluj, în perioada 7 - 10 ianuarie 2020

8 Ianuarie 2020
1372 Vizualizari | 0 Comentarii
Partie

Programul pârtiilor din județul Cluj, în perioada 7 - 10 ianuarie 2020:

Pârtia Veche Băişoara: de marți până vineri, în intervalul orar 10.00-17.00;
Pârtia Feleac: de marți până vineri, în intervalul orar 14.00-22.00;
Domeniul Schiabil Buscat: de marți până vineri, în intervalul orar 10.00-17.00;
Pârtia Mărișel: de marți până vineri, în intervalul orar 10.00-20.00 – teleschi și 10.00-17.00 - telescaun.

Chiar dacă salvamontiștii clujeni sunt prezenți pe pârtii, fiind gata să intervină, iubitorii sporturilor de iarnă ar trebui să țină cont de următoarele sfaturi:
1. Schiați în așa fel încât să nu puneți în pericol viața altui schior sau să îi cauzați acestuia vreun prejudiciu. Schiați responsabil! Responsabilitatea ocolirii celorlalți schiori revine celui care vine din deal. In cazul provocării de leziuni din cauza ciocnirii dintre doi schiori, responsabilitatea nu este numai de natură morală ci este și una legală.
2. Adaptați-vă viteza și maniera proprie de a schia conform pregătirii tehnice, condiției fizice, stării zăpezii, gradului de dificultate a pârtiei, condițiilor atmosferice și densității traficului de pârtie.
3. Alegeți cu grijă traiectoria pe care urmează să coborâți, în scopul protejării schiorilor aflați în aval.
4. Depășiți schiorul aflat în aval fie pe partea dreaptă, fie pe partea stângă, cu condiția ca această depășire să fie suficient de largă pentru a evita o eventuală evoluție neașteptată a celui ce urmează să fie depășit.
5. Asigurați-vă, printr-un examen atent al traficului din amonte și al celui din aval, că atât dumneavoastră, cât și alți schiori sunteți în afara oricărui pericol, cu ocazia traversării unei pârtii sau a reluării parcursului, după o oprire temporară pe pârtie.
6. Evitați staționarea pe pârtie, mai ales pe porțiunile înguste ale acesteia sau pe cele lipsite de vizibilitate. În cazul căderii, eliberați pârtia în cel mai scurt timp posibil.
7. Utilizați numai marginea pârtiei pentru urcarea sau coborârea pe jos, fără schiuri.
8. Când schiați, purtați întotdeauna cască.
9. Respectați indicatoarele de semnalizare și balizele de marcare instalate pe pârtie și pe traseele de schi pentru agrement: Nu schiați în pădure, Nu coborâți direct, Interzis săniușul, Nu circulați pe pârtie.
10. Respectați marcajele internaționale pentru gradele de dificultate ale pârtiilor de schi: verde-foarte ușor, albastru- ușor, roșu-mediu, negru-dificil.
11. Anunțați Dispeceratul Național Salvamont la numărul de telefon 0Salvamont (0725.826.668) în cazul producerii unui accident pe pârtie, specificând următoarele: numele dumneavoastră, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, când s-a produs accidentul și locul unde se găsesc persoanele accidentate. Încercați să protejați accidentatul până la sosirea echipei de salvatori montani.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

program partie schi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1447 (s) | 22 queries | Mysql time :0.064171 (s)