News Flash:

Proiect de cercetare „COVID-19 RoEIM” dezvoltat de UBB , premiat la o competiție internațională

20 Mai 2020
930 Vizualizari | 0 Comentarii
UBB

Portalul pentru monitorizarea impactului pandemiei de COVID-19 asupra economiei creat de cercetătorii Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a fost premiat recent în cadrul competiției internaționale cu tema Flattening the Curve: COVID-19 Data Challenge, organizată de QED Group și Center for Global Data Visualization (CGDV) și sprijinită de Georgetown University din Washington DC (SUA). 

Competiția a fost deschisă studenților și profesioniștilor din mediile academic și privat din întreaga lume, fiind înscrise peste 90 de proiecte de analiză și vizualizare a datelor legate de pandemie în aproape 40 de țări. 

Portalul creat de cercetătorii UBB, denumit COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor (COVID-19 RoEIM) a obținut mențiune (Honorable Mention) la categoria Professionals.

Proiectul a fost realizat de o echipă formată din Bálint Csaba, Csala Dénes - cadru didactic asociat, conf. univ. dr. Nagy Bálint Zsolt, lect. univ. dr. Rácz Béla-Gergely și Csíki Ottó - student masterand, coordonați de prof. univ. dr. Szász Levente.

Rezultatele proiectului de cercetare pot fi consultate în timp real pe platforma online COVID-19 RoEIM (econ.ubbcluj.ro/coronavirus), iar informațiile sunt disponibile în limbile română, maghiară și engleză. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1448 (s) | 22 queries | Mysql time :0.050969 (s)