News Flash:

Proiect nou în Bună Ziua: Pubelele subterane încep să fie implementate și de investitorii imobiliari privați

7 Ianuarie 2020
962 Vizualizari | 0 Comentarii
pubele subterane

Investitorii imobiliari privați încep să ”împrumute” modelul punctelor îngropate de colectare selectivă a deșeurilor, implementat de primăria clujeană începând din 2016.

Pe strada Trifoiului nr. 39 se construiește un ansamblu de case care va avea tocmai astfel de pubele subterane. Proiectul a fost deja avizat de Comisia de urbanism a municipalității. Pe parcela de aproape 3.000 mp se propune ridicarea a șapte case cu etaj și mansardă. Accesul la viitoarele locuințe se va face din strada Trifoiului pe o alee carosabilă privată, închisă circulației publice.

”Locuințele vor fi amplasate la distanță unele de celelalte și vor fi accesibile prin intermediul aleii carosabile propuse, vor beneficia de spații verzi amenajate în cadrul parcelelor propuse și vor avea o arhitectură modernă, cu acoperișuri de tip terasă sau șarpantă. Parcelele propuse vor dispune de o platformă comună îngropată destinată colectării selective a deşeurilor menajere, cu acces facil din spaţiul public”, se arată în proiect.

Spațiile verzi vor ocupa circa 1.000 mp din întreaga parcelă. Primul punct îngropat de colectare selectivă a deșeurilor a fost deschis de primărie în iunie 2016, în cartierul Zorilor, pe strada Luceafărului, ca proiect pilot. Până la finele anului trecut 80 de asemenea platforme îngropate de colectare funcționau în oraș.  

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

1_3_193343_1578310376_08635
proiect pubele subterane investitori privati
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1424 (s) | 33 queries | Mysql time :0.062400 (s)