News Flash:

Proiectul pentru Sala Polivalentă/Casa de Cultură din Florești a fost depus

16 Aprilie 2019
1243 Vizualizari | 0 Comentarii
27f8dcc34cda365152e9694364e2fb8b

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a depus la Compania Națională de Investiții proiectul Sala Polivalentă/Casa de Cultură Florești, pentru a obține finanțare.

”Ia avânt dezvoltarea unei importante investiții a Floreștiului, Casa de Cultură. Chiar astăzi la sediul din București al CNI (Compania Națională de Investiții) a avut loc depunerea și acceptarea Studiului de Fezabilitate în vederea demarării procedurilor privind achiziția publică a Proiectului tehnic aferent investiției, respectiv a achiziției publice privind execuția. Aceeași procedură va avea loc și la Comisia tehnică din cadrul Ministerului Dezvoltării. În fața specialiștilor de la CNI nu am întâmpinat probleme, proiectul fiind apreciat pozitiv și considerat ca fiind unul de amploare, deosebit, modern și de mare impact pentru calitatea vieții floreștenilor. 

Casa de Cultură Florești (Sală Multifuncțională) va avea regim de înălțime Demisol parțial + P+2E. Vor fi 2 corpuri de clădire, dintre care una Sala Polivalentă/Casa de Cultură, plus corp auxiliar, alei pietonale, alei auto, parcări, zone verzi generoase. Parcela aferentă are 15.306 mp din care aria construită va fi de 2858 mp, iar din restul suprafeței, jumătate, adică peste 6.000 mp, vor fi spații verzi! Raportat la întregul amplasament al fostului Poligon adiacent străzii Tăuțiului, pe aproximativ o treime din acesta se va construi un parc de joacă pentru copii cu multă verdeață, pe ceva mai mult de o treime va fi Casa de Cultură cu spații verzi, alei pietonale și auto, parcări, iar pe restul – un Adventure Sport Parc. 

În cel mai scurt timp posibil vor debuta lucrările la parcul de joacă, iar probabil în toamnă, vor debuta și lucrările la Casa de Cultură. 

Pe final și 2 vorbe legate de îngrijorarea unor fini observatori, civici cetățeni și vajnici luptători din spatele tastaturii (întrucât la Dezbaterea publică privind Bugetul pe 2019, unde am avut un dialog deschis și pertinent cu floreștenii, acești civiști de Fakebook au fost sublimi, dar au lipsit cu desăvârșire!)...În prezent pe locația fostului Poligon se execută lucrări de nivelare, de aducere la cota zero necesară demarării investiției propriu zise. Exceptând administrația publică locală, care singură va realiza parcul de joacă și în parteneriat cu CNI și Ministerul Dezvoltării va realiza Casa de Cultură, nimeni alticineva nu va construi absolut nimic pe locația fostului Poligon!”, a precizat Horia Șulea.

Sursa: stiridecluj.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

906cbae08dc79517bba7c1749ffa822a
proiect floresti sala polivalenta horia sulea finantare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1522 (s) | 33 queries | Mysql time :0.046721 (s)