Primarul comunei Floreşti, Bogdan Pivariu, a declarat că proiectul străzii Eroilor ar putea fi modificat, pentru a suporta un trafic sporit.

”Am avut discuții cu mai multe persoane care ar putea să ne ofere anumite direcții, inclusiv și cu cei de la circulație, de la poliție, care ne-au spus că pentru siguranța circulației, mai trebuie suplimentat cu cel puțin o bandă. În această idee am avut discuții în urmă cu o săptămână cu reprezentanții ministerului și în urma expertizei tehnice pe care o așteptăm să fie finalizată voi merge la București, să vedem dacă este posibil să mai adăugăm cel puțin o bandă, să schimbăm proiectul, pentru că este neapărat necesar să mai punem cel puțin o bandă și pentru fluidizarea acelui trafic.

Sunt experți care vor spune cum se va modifica proiectul, iar cei din minister vor spune dacă juridic este posibil. Cei din minister sunt foarte înțelegători, sunt specialiști, oameni cu care poți să ai o discuție de acest gen şi în urma expertizei vom știi ce se va întâmpla”, a declarat Bogdan Pivariu la NapocaFM.

Lucrările de lărgire a străzii Eroilor din Florești au început în august 2019. 

”Pe strada Eroilor, se lucreaza la acoperirea vaii, realizarea a două trotuare de 2,5 – 3 metri latime, plus pista de biciclete de 2,2 metri. Vom avea 3 benzi de rulare, 2 pentru trafic, de 3,5 m latime, plus una de parcare longitudinala de 2,5 metri”, preciza primarul de atunci, Horia Șulea.

Acum, se pare, că experții cer o stradă mai largă pentru a face față volumului de trafic. 

Contractul a fost reziliat pentru că nu s-a lucrat, iar acum trebuie refăcut tot traseul de avizare și execuție. 

coral