News Flash:

Proiectul privind amenajarea unei baze sportive în zona La Terenuri a fost aprobat

11 Decembrie 2019
1153 Vizualizari | 0 Comentarii
baza sportiva la terenuri

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat în ședința de ieri, 11 decembrie, proiectul privind amenajarea unei baze sportive și de agrement în zona La Terenuri, proiect estimat la 9 milioane de euro.

Investiția are ca obiect crearea unei baze sportive și de agrement pe o suprafață de peste 4,2 hectare (42.410 metri pătrați). Clujenii din zonă și nu numai, de toate vârstele, vor avea astfel la dispoziție un parc de relaxare și agrement, dar și o bază sportivă modernă, cu dotări de ultimă generație și cu acces gratuit.

Odată cu adoptarea acestui proiect, primăria poate trece la următoarea fază, respectiv exproprierile de teren din zonă. Potrivit viceprimarului Dan Tarcea acestea ar putea dura circa 4 luni, astfel ca anul viitor să se poată începe efectiv la construcția acestei baze sportive.

Ce va cuprinde baza sportivă

Baza sportivă și parcul de agrement vor cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber (tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei), amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. Vor mai exista terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness.

Baza sportivă va include o clădire multifuncțională cu parter și etaj, cu o suprafață construită de 1.210 metri pătrați (suprafață desfășurată – 1.742 metri pătrați). În această sală vor avea loc activități sportive precum: squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.

Tot în cadrul bazei sportive și parcului de agrement vor fi realizate zone de recreere pentru copii și pentru seniori, dar și un amfiteatru în aer liber, în care va exista posibilitatea amenajării unui patinoar, pe timp de iarnă. Baza va oferi clujenilor o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 de metri pătrați. Alături de toate acestea, noua investiție va cuprinde parcări auto, parcări pentru biciclete, stație de bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. Investiția include modernizarea căilor de acces, inclusiv realizarea a două noi pasaje de traversare a pârâului Calvaria.

Finanțarea investiției va fi făcută din fonduri de la bugetul local și din alte surse constituite potrivit legii. Durata de realizare a investiției va fi de 16 luni.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

proiect la terenuri baza sportiva agrement teren amenajare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1407 (s) | 22 queries | Mysql time :0.057716 (s)