News Flash:

Promisiunea C.J.: vom avea groapa de gunoi pana la sfarsitul anului

26 Februarie 2013
1625 Vizualizari | 0 Comentarii
groapa de gunoi ecologica
Lucrarile pentru construirea Centrului de Management Integrat al Deseurilor (CMID) au fost deblocate, ieri, prin semnarea unui act aditional care prevede ca termenul de finalizare a centrului este 31 decembrie 2013.

Lucrarile la noua groapa de gunoi din Cluj au fost oprite anul trecut in noiembrie dupa ce liderul asocierii care executa construirea centrului de management integrat al deseurilor, Confort SA Timisoara, a intrat in insolventa. Santierul a ramas astfel in stadiul de 9,7%, desi in contract si grafice de executie era prevazut faptul ca pana la finele anului trecut stadiul lucrarilor trebuia sa ajunga la 68%. Dupa trei luni in care nu s-a lucrat deloc la groapa ecologica de gunoi, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a semnat, ieri, actul aditional la contractul privind construirea CMID. In baza acestui act, lider al asocierii devine Atzwanger S.P.A, iar termenul de finalizare a lucrarilor este 31 decembrie 2013.

O luna pentru programul de executie detaliat


Uioreanu a declarat ca in 31 decembrie executantul va trebui sa puna in functiune noua groapa de gunoi a orasului. „Prin semnarea acestui act aditional s-au deblocat, astfel, lucrarile de construire a CMID, 31 decembrie fi ind nu doar termenul de finalizare a constructiilor propriu-zise, ci si de punere in functiune a utilajelor si echipamentelor necesare. Am mai stabilit ca in termen de o luna, respectiv pana pe 25 martie, constructorul sa ne prezinte un program de executie detaliat, cu planificari calendaristice clare, pe care sa le respecte, in caz contrar fiind pasibil de penalitati. Sper ca lucrurile vor fi mai bine de aceasta data, vremea sa tina cu noi, astfel incat la sfarsitul anului groapa ecologica sa poata sa primeasca deseurile menajere din judet”, a explicat presedintele Consiliului Judetean Cluj.

O investitie de peste 100 milioane lei


Lucrarile de construire a CMID din judetul Cluj au fost atribuite in urma cu an asocierii Confort SA, Atzwanger S.P.A., Ladurner Impianti SRL, Vel Service SA, lider al asocierii fi ind desemnat Confort SA Timisoara. Ca urmare a intrarii in insolventa a liderului Confort SA, lucrarile de construire a viitoarei gropi ecologice au fost sistate pe data de 26 noiembrie 2012. Centrul de Management Integrat al Deseurilor din judetul Cluj face parte din Proiectul Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj si este finantat prin fonduri europene. Suma p revazuta pentru constructia CMID se ridica la 107.536.011,54 lei fara TVA.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

insolventa horea uioreanu cmid
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2384 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019125 (s)