Deținătorii de apartamente din zona Clujului au fost nevoiți să își ajusteze pretențiile, odată cu apariția pandemiei, susține fondatorul agenției Blitz Imobiliare, Cătălin Priscorniță.

“Noi urmărim un preţ mediu pe metru pătrat de spaţiu locativ – care este Indicele Blitz pe Cluj, iar acesta, în primele trei luni de pandemie, în ciuda scăderii cererii cu până la 70%, a crescut progresiv, de la 1.417 euro la 1.602 euro în luna mai.

Proprietarii de apartamente de închiriat s-au adaptat mai rapid pieţei şi au venit în întâmpinarea nevoilor clienţilor, reducând preţurile. Astfel, pe chirii, indicele Blitz a scăzut de la 411 euro, cât era în martie, la 378 de euro în mai 2020”, a spus imobiliarul clujean, conform Bursa Construcțiilor.

“În lunile de vară, indicele Blitz pe vânzări a scăzut mai întâi, apoi a revenit la nivelul de la începutul verii – de la 1.541 euro în iunie la 1.507 euro în iulie şi 1.544 euro în august. Pe zona de chirii, indicele Blitz a crescut lună de lună, de la 366 euro în iunie la 388 euro în august.

În toamnă, Indicele Blitz pe apartamentele de vânzare a fost în scădere de la 1.571 la 1.502 euro/mp în noiembrie. Pe zona de chirii, cererile au fost deosebit de mari, iar Indicele Blitz pe chirii a scăzut de la 360 de euro în septembrie la 339 de euro în decembrie”, a spus Prisconiță.

coral