News Flash:

Protest al profesorilor din Teleorman: Cer spor de uzura neuropsihica

12 Februarie 2019
1007 Vizualizari | 0 Comentarii

Circa 30 de profesori au pichetat marti, timp de o ora si jumatate, sediul Prefecturii Teleorman, transmitand prefectului Florinel Dumitrescu mai multe solicitari printre care plata sporului de uzura neuropsihica pentru toate categoriile de personal din sistemul educational.

Potrivit presedintelui Sindicatului "Spiru Haret" Teleorman, profesorul Tudor Spiridon, Ministerul Educatiei trebuie sa ia masurile necesare pentru "plata cu ora din programul Scoala altfel" pentru serviciile prestate de profesori.

"Pichetam Prefectura judetului Teleorman avand in vedere marile probleme care s-au acumulat in sistemul educational romanesc, implicit teleormanean, in speranta ca domnul prefect va transmite semnalele noastre Guvernului Romaniei.

Este vorba in special despre redimensionarea costului standard pe elev, acordarea sporului de uzura psihica tuturor categoriilor care predau la clasa, in fata elevilor. Foarte multe unitati de invatamant nu au serviciile esentiale necesare, ma refer in special la paza, la pedagogi", a declarat Tudor Spiridon.

Conform liderului de sindicat Dragomira Becheru, profesor al Liceului Tehnologic nr. 1 Alexandria, posturile blocate din invatamant constituie o problema pentru profesori.

"Ca reprezentant al colegilor mei, am iesit astazi in strada pentru ca dorim ca si personalul auxiliar sa beneficieze de sporul neuropsihic. De asemenea, sunt o serie de restante care nu ne-au fost platite. Mai mult decat atat sunt o multime de posturi blocate", a spus Dragomira Becheru.

Sindicalistii sustin ca vor continua actiunile de protest si in lunile viitoare, daca solicitarile lor nu vor fi rezolvate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 33 queries | Mysql time :0.043374 (s)