Clujenii sunt invitați duminică la un protest pentru a stopa șantierele de sub Pădurea Hoia.

Umbrela verde: „Cerem stoparea șantierelor de sub Pădurea Hoia! Vrem protejarea Pădurii Hoia și a pășunilor dimprejurul ei. Vrem planificare urbanistică, nu haos imobiliar. Vrem bunuri verzi comune și câștiguri pe termen lung pentru toți, nu profit pe termen scurt pentru puțini.

Inspectoratul de Stat în Construcții (IST) a arătat într-un raport recent mai multe neconformități ale autorizațiilor de construire de sub pădure și arată că au fost emise „cu încălcarea prevederilor legale”.
IST mai arată că nu a primit toată documentația din partea Primăriei Florești, nici Prefectura nu a primit Planul Urbanistic Zonal, care, atenție, potrivit coeficientului de utilizare a terenului, aduce 50.000 de oameni sub Hoia, dacă s-ar pune în practică!

Cerem Primăriei Florești să revoce autorizația de construire pentru primul șantier început și solicităm IST să dispună oprirea lucrărilor realizate în mod necorespunzător.

Solicităm Prefecturii să suspende autorizațiile de construire prin contecios administrativ.

Cerem Primăriei Cluj-Napoca și Direcției Silvice să instaleze bariere la drumurile din pădure și de lângă pădure astfel încât să nu fie folosite de utilaje de șantier ori de trafic auto, ci de iubitori de natură.

Solicităm primarului Emil Boc să își respecte angajamentul și să aloce fonduri pentru un studiu de biodiversitate și implicit de administrare a Pădurii Hoia și a pășunilor astfel încât zona să devină arie naturală protejată, nu haos urbanistic la marginea Clujului.

Data trecută ne-am mobilizat și s-a dovedit că drumul prin pădure s-a făcut ilegal. Vrem să arătăm acest lucru și acum pentru șantier, dar mai mult decât atât, vrem acțiuni ferme din partea autorităților statului că șantierul început e oprit, iar drumul ilegal desființat, nu doar simple constatări că e ilegal.

Vrem oraș de locuit, nu pentru profit! Ne revendicăm dreptul la oraș și vrem să provocăm schimbări în cascadă în toate orașele României, care trec prin abuzuri urbanistice similare.

Așadar, ne mobilizăm pentru Pădurea Hoia, duminică, 7 noiembrie, între orele 11 și 13, deasupra Donath Park. Dacă suntem mai mulți de 100 de persoane din Cluj-Napoca, Florești și Baciu, ne împărțim în mai multe grupuri și păstrăm distanța socială.

Vă recomandăm să veniți pe jos sau cu bicicletele, iar dacă veniți cu mașina să parcați la distanță de zona în care ne întâlnim. Puteți veni dinspre pădure, în plimbare de la Muzeul Etnografic, dar și dinspre strada Uliului sau strada Donath.

Link locație: https://goo.gl/maps/CUJEGKK196ufUHST8
Vă rugăm să respectați distanța socială și să purtați mască la manifestație”.

Vezi aici Video: coral