Zeci de pasageri care trebuiau să plece în Italia au fost anunţaţi în ultimul moment că au nevoie de test COVID-19 negativ. Compania aeriană Wizz Air nu a dorit să accepte accesul în avioane a pasagerilor fără test, motiv pentru care aceștia au făcut scandal în aerogara din Cluj.

Circa 50 dintre pasagerii zborurilor spre Roma și Bergamo au aflat doar la îmbarcare că trebuie să prezinte dovada unui test COVID negativ pentru a putea zbura. Ei au protestat față de măsura adusă la cunoștiință de reprezentanții companiei aeriene, scrie Mediafax. 

În final, compania Wizz Air și-a schimbat ad-hoc politica și le-a permis pasagerilor care nu au prezentat dovada testării să se îmbarce.

Reprezentanții Wizz Air au transmis un punct ne vedere cu privire la situația ce a avut loc pe aeroportul din Cluj în urmă cu câteva zile.

„Wizz Air confirmă că pasagerii cu rezervări pentru zborurile de la Cluj-Napoca la Roma Ciampino și Milano Bergamo din 4 ianuarie 2021 au fost informați prin e-mail despre restricțiile de călătorie și cerințele de intrare în Italia, cu 5 zile înainte de zbor. Wizz Air le reamintește pasagerilor să furnizeze detalii de contact corecte la rezervarea zborurilor și să rezerve direct prin intermediul site-ului nostru web sau al aplicației mobile. Pasagerii care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism – inclusiv platforme de călătorie online – ar trebui să ia legătura cu compania de la care și-au achiziționat biletele, deoarece aceste companii sunt proprietarii de rezervări, iar informațiile de zbor se direcționează către datele lor de contact, deci este datoria lor să transmită toate informațiile primite tuturor pasagerilor din rezervare. Wizz Air reamintește, de asemenea, că este responsabilitatea pasagerilor să verifice restricțiile de călătorie relevante cu autoritățile locale responsabile pentru a se asigura că sunt eligibili să intre într-o țară înainte de a cumpăra un bilet și că rezervările se fac cu riscul ca regulile de imigrare să se schimbe între data cumpărării biletului și data călătoriei”, au transmis reprezentanții WIZZ Air.

coral