În Rusia au început protestele după anunțul mobilizării militare parţiale, care a fost anunţată de preşedintele rus Vladimir Putin. Forțele de ordine au fost trimise deja de Putin să aresteze protestatarii, iar peste 1,000 de persoane au fost reținute.

Cel mai important opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, aflat într-o închisoare de înaltă securitate, a criticat din nou ofensiva Rusiei în Ucraina, numind-o un „război criminal eşuat”, potrivit AFP şi Reuters.

ACTUALIZARE 22.25 Numărul protestatarilor arestați la protestele din Rusia a depășit 1.000. ACTUALIZARE 21.40 Forțele de ordine îi lovesc pe protestatari la Moscova și Sankt Petersburg. Oamenii scandează „Nu războiului!”

Peste 700 de persoane au fost reținute în zeci de orașe din Rusia pentru că au protestat față de mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin, potrivit grupului independent de monitorizare OVD-Info.

Sute de persoane au fost arestate la Sankt Petersburg și Moscova. În imaginile publicate pe rețelele sociale se vede cum poliția folosește bastoane împotriva protestatarilor. Majoritatea celor loviți și arestați sunt bărbați, arată digi24.ro

 

 

coral