Revoltă într-o localitate din Parcul Natural Munții Maramureșului. Zeci de oameni au ieșit în stradă ca să oprească mașinile care transporta lemn tăiat ilegal din pădure. Activiștii de mediu au făcut publice imaginile de acolo și susțin că defrișările din Maramureș depășesc 10.000 de hectare.

Tăierile din Parcul Natural Munții Maramureșului, din arie protejată, au dus țara noastră în procedura de penalizare. Activiștii de mediu au făcut publice imaginile care arată dezastrul din nordul României și susțin că este, poate, cea mai mare tăiere din întreaga Europă.

Gabriel Păun, fondatorul Agent Green: „Când vorbim despre Poienii de sub Munte, vorbim despre cele mai vaste tăieri la rast din România și poate chiar din Europa. Este minunat că oamenii au ieșit la drum și au blocat un transport ilegal cu lemne. Ei sunt cei mai îndreptătiți și în măsură să pună autoritățile la treabă. Însă probleme acolo nu sunt de ieri de alaltăieri.”

Oamenii din zonă au încercat să oprească tăierile ilegale și până acum, însă fără succes. Acum l-au invitat pe primar în pădure, să-i arate dezastrul.

Oamenii strigă după dreptate, însă dreptatea întârzie să apară. Deși legea este destul de clară când vine vorba despre tăierile din ariile protejate, în Parcul Natural Munții Maramureșului aproape că nu mai există deloc pădure. Și nici nu se plantează alta în loc.

Garda forestieră nu a oferit încă un punct de vedere.

coral