Metro Cash & Carry Romania a inițiat retragerea de la comercializare și de la clienti a unui lot de pulpe de pui superioare spate produse de SC Superdrob SA care aveau data de expirare 20 octombri 2022 după ce s-a descoperit în urma analizelor că erau infestate cu Salmonella Enteritidis.

”În cazul in care ati cumparat produsul mentionat mai sus, va rugam sa nu il consumati si sa il returnati in magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL pana pe 11.12.2021, urmand sa primiti contravaloarea acestuia. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident”, transmite Metro.

Printre cele 19 magazine în care au fost descoperite pulpele infestate se află și cel din Cluj.

Bacteria Salmonella traieste in tractul intestinal al animalelor infectate si la om si poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, oua, lapte, fructe de mare, legume, fructe.

”Simptomele infectiei cu Salmonella – salmoneloza – sunt, de obicei, gastro-intestinale : diaree (uneori cu sange), febra, greata, voma, crampe abdominale. Aceste simptome pot fi severe, in special la copiii mici, persoanele in varsta si persoanele cu sistemul imunitar slabit (cum ar fi cele cu HIV / SIDA, cancer, diabet, boli de rinichi). Simptomele pot sa apara dupa 6 – 72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella (perioada de incubatie) si dureaza in general pana la o saptamana. In cazurile severe, diareea poate fi atat de grava iar deshidratarea atat de accentuata incat bolnavul trebuie spitalizat pentru a i se administra lichide si electroliti intravenous”, arată medicii de infecțioase.

coral