Mihail Hodorkovski, un fost oligarh care se acum în exil, a fost recent mai multe dezvăluiri șocante despre președintele rus. Acesta spune că Vladimir Putin „nu se află în război cu Ucraina”, ci se „războiește cu Statele Unite și Ucraina”.

Fostul oligarh din domeniul petrolier este de părere că următorul pas pe care președintele rus l-ar putea face împotriva Occidentului ar fi o invadare a țărilor baltice.

„Trebuie să înțelegem că, în capul lui, Putin nu se află în război cu Ucraina. El se războiește cu Statele Unite și Ucraina”, a spus Mihail Hodorkovski într-un interviu CNN.

„Propagandiștii săi au început deja să pregătească societatea rusă”

De asemenea, acesta a completat că însuși Vladimir Putin „a spus asta de mai multe ori”. Hodorkovski susține că președintele rus „a înnebunit” din cauza rezistenței ucrainenilor, dar și că atacurile Rusiei ar putea escalada.

„Propagandiștii săi au început deja să pregătească societatea rusă pentru un atac asupra unor țări membre ale NATO. Ei vorbesc despre asta constant. Este o pregătire a opiniei publice pentru asta. Sunt absolut convins că, dacă decide că a câștigat în Ucraina, acesta nu va fi ultimul său pas, ultimul război. Următorul pas va fi în țările baltice”, a adăugat Hodorkovski, conform capital.ro

Amintim că Mihail Hodorkovski a fost considerat până în 2003 drept cel mai bogat om din Rusia. În anul respectiv, acesta a fost pus sub acuzare și condamnat la 9 ani de închisoare pentru infracțiuni economice. El susține că acuzațiile împotriva sa au fost de natură politică și condamnarea sa ordonată de Putin.

Vladimir Putin a primit o lovitură grea

Amintim că oficialii ucraineni și europeni au acuzat trupele rusești de crimă la Bucea, un oraș de lângă Kiev, scrie Reuters, care adaugă că ministrul german al Apărării a precizat că Uniunea Europeană trebuie să aibă un răspuns cu privire la aceste atrocități.

Potrivit lui Christine Lambrecht, blocul comunitar trebuie să ia în discuție interzicerea importurilor de gaz rusesc.

„Trebuie să existe un răspuns. Astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns”, a declarat duminică ministrul Christine Lambrecht, într-un interviu pentru televiziunea publică germană ARD.

Cu toate că Germania a refuzat să impună un embargou asupra importurilor energetice din Rusia, ministrul Christine Lambrecht spune că este momentul pentru ca miniștrii din Uniunea Europeană ar trebui să ia în discuție o astfel de interdicție.

Refuzul Germaniei de a impune un embargoul vine în contextul în care țara este dependentă în proporție de 40% de gazul rusesc. coral