R. Kelly a fost pus sub supraveghere pentru sinucidere la centrul federal de detenție din New York, unde este reținut, după ce a fost condamnat săptămâna aceasta la 30 de ani de închisoare, a declarat avocatul său vineri.

”Dar cântărețul de R&B, căzut în dizgrație, nu este sinucigaș”, a declarat avocatul său, Jennifer Bonjean, pentru CNN, că crede, adăugând că Kelly se temea să nu fie pus sub supraveghere împotriva sinuciderii.

„Ironia de a pune pe cineva sub supraveghere a sinuciderii atunci când nu are de gând să se sinucidă este că de fapt provoacă mai mult rău”, a spus Bonjean.

Avocații lui Kelly au intentat ulterior un proces și au solicitat un ordin de restricție temporar. Plângerea vizează Centrul Metropolitan de Detenție (MDC) din Brooklyn și oficialii săi de conducere, precum și guvernul Statelor Unite ca inculpați.

Potrivit procesului, avocații lui Kelly au sunat la centrul de detenție, în urma condamnării sale, pentru a afla despre statutul său, iar angajații i-au închis în mod repetat, „au râs și au fost extrem de neprofesioniști”. CNN a contactat Biroul Închisorilor din SUA și a încercat să contacteze directorul MDC pentru comentarii, dar fără succes.

"Este o pedeapsă pentru faptul că este vedetă. Și este îngrozitor, sincer", a spus avocata. „A pune pe cineva sub supraveghere pentru împotriva sinuciderii, în aceste condiții, este crud și neobișnuit, atunci când nu este necesar.”

„MDC-Brooklyn are o politică de a pedepsi deținuții vedetă, punându-i în condiții dure de supraveghere a sinucigașului, chiar dacă nu sunt sinucigași”, susține avocata.

Cântăreţul american R. Kelly, găsit vinovat în 2021 de un tribunal din New York pentru conducerea timp de trei decenii a unui ''sistem'' de exploatare sexuală a unor tinere, inclusiv a unor adolescente”, a fost condamnat miercuri la 30 de ani de închisoare.

coral