O adolescentă de 18 ani din Baia Mare a fost răpită de un bărbat chiar din fața gării din oraș. Martor la întreaga scenă, șoferul unui microbuz a sunat la 112 și a pornit pe urmele mașinii în care fusese băgată cu forța femeia.

Polițiștii au reușit să dea de urma lor, iar un bărbat de 24 de ani, acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal și amenințare, a fost reținut pentru 24 de ore. Tânăra coborâse dintr-un microbuz de transport persoane, când a fost băgată cu forța într-o mașină de un bărbat.

Șoferul microbuzului a văzut momentul și a sunat imediat la 112. În plus, a pornit în urmărirea autoturismului în care se aflau cei doi și i-a ținut la curent pe polițiști cu localizarea lor.

„Luni, în jurul orei 16:00, Poliția Municipiului Baia Mare a fost sesizată prin apel 112 de către un conducător auto pe un microbuz de transport persoane, cu privire la faptul că a observat că o tânără ar fi fost introdusă cu forța într-un autoturism, după ce aceasta a coborât în stația de pe strada Gării din municipiu.

Acesta a pornit în urmărirea acestuia până pe strada Gării până la sosirea echipajului de poliție, dar autoturismul în cauză a pătruns pe un sector de drum cu acces interzis, motiv pentru care conducătorul microbuzului s-a oprit”, transmite IPJ Maramureș, conform digi24.ro

Cu ajutorul informațiilor primite, polițiștii au reușit să găsească autoturismul, dar și pe cei doi. Șoferul, un tânăr de 24 de ani din Baia Mare, a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior instanța a decis să fie cercetat pentru lipsire de libertate în mod ilegal și amenințare sub control judiciar, pentru următoarele 60 de zile.
 

coral