Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca are numeroase contracte de execuție a lucrărilor de modernizare a străzilor, lucrări de finalizare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, de transport al deșeurilor, dar nu deține utilaje pentru astfel de lucrări. Din acest motiv, periodic sunt publicate anunțuri de licitație pentru închirierea de utilaje. Cea mai recentă licitație atribuită este pentru închirierea a două buldozere pentru care se plătește suma de 600 mii lei.

Licitația pentru închirierea buldozerelor a fost atribuită firmei Strasse Construct SRL Cluj-Napoca. Firma este deținută și administrată de Dorel Nuț. Compania a fost înființată în 2011 și are obiect de activitate lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor. Compania avea în 2020 un număr mediu de 22 angajați. În urmă cu doi ani, Strasse Construct avea o cifră de afaceri de aproape 1,9 milioane euro și un profit net de 683 mii euro. În 2019, valoarea veniturilor totale a fost de aproape 2 milioane euro și un profit net de 600 mii euro, arată Ziar de Cluj.

La sfârșitul anului trecut, RADP a lansat o licitație pentru închirierea de autocamioane cu șofer. Valoarea contractului este de peste 5,1 milioane lei (aproximativ 1 milion euro) și are durata de 1 an.

Conform caietului de sarcini, se dorește închirierea a 10 autobasculante și semiremorci de minim 90 mc cu podea autodescărcătoare destinate pentru transportul deșeurilor municipale de la platforma de stocare temporară a deșeurilor din Cluj-Napoca până la centrele de management integral al deșeurilor din Oradea, Aleșd, Târgu Mureș, Câmpulung, Hoghiz.

coral