Radu Banciu, atac fără precedent la bătrânii care nu poartă mască de protecție în locurile publice. Mulţi dintre cei în cauză nu o poartă deloc, iar alţii o poartă doar de formă pentru ca aşa le cer autorităţile.

Celebrul jurnalist a spus în cadrul emisiunii pe care o moderează, la postul de televiziune B1TV, la ce riscuri se expun cei ce nu respecta măsurile de combatere a răspândirii SARS CoV2. Pe lângă acestea moderatorul a ţinut să precizeze faptul că prin acest comportament sunt afectaţi şi cei din jurul persoanelor iresponsabile.

Banciu a folosit cuvinte grele la adresa bătrânilor, care se încred în orice și oricine, mai puțin în cine trebuie. Nici ministrul Marcel Vela nu a fost ocolit de furia jurnalistului.

Radu Banciu, atac fără precedent la bătrânii care nu poartă mască de protecție!

Tot discursul jurnalistului a pornit de la faptul că deşi purtarea obligatorie a măștii în spațiile publice, nimeni nu a luat inițiativa de a organiza o campanie de distribuire a acestora în oraș

“N-am văzut o mască distribuită pe străzi. Dacă eram o țară civilizată, ai fi văzut oameni cu mască pe față distribuind măști. Dar steril, da? Nu cum stau bătrânii.

Mă, 90% dintre bătrâni se vede că se uită la Antena 3. Bun, nu 90% dintre bătrâni nu își pun masca pe nas. Eu am nimerit unii care nici măcar românește nu știau, din păcate. Deci, nu se stă cu masca pe gură. Dacă nu ți-ai pus-o nici pe nas, asta înseamnă 50%.

Sigur, aia cu ochii, o să vedem în viitorul apropiat ce mai putem să facem. Vă reamintesc că, între timp, s-a demonstrat că virusul intră și pe acolo și, oricum, o țineam de pomană.

Dar dacă nu o țineți pe nas, degeaba vă mai urcați cu sacoșele alea în mijloacele de transport. Ați ajuns la vârsta asta și, iată, încă un proverb românesc ce nu valorează nimic. Cu cât sunteți mai bătrâni, cu atât sunteți mai proști”, și-a început Radu Banciu discursul.

Batranii, cei mai vulnerabili in fata virusului

Fiind consideraţi cei mai vulnerabili, bătrânii au fost luaţi în colimatoriu de către Radu Banciu pentru că nu poartă masca de protecţie. Unii au probleme medicale și nu pot purta masca pe gură și pe nas, dar alții, în continuare, nu cred că se pot îmbolnăvi și…pot muri.

“Cum puteți să fiți așa de proști? Voi nu aveți o sursă de informare în lumea asta, în afară de prieteni? Am o fată nu știu pe unde…. și de la aia ați învățat să nu purtați masca cum trebuie?!

Băi, dar nu ați auzit niciodată la radio, un spot din ăsta, nu v-ați uitat niciodată decât la Antena 3 toată viața, nu ați văzut o reclamă normală la televizor? Noi de ce știm să le facem pe toate astea? Nu mai faceți asta pentru că îi nenorociți pe alții, bă!

Stați acasă, dacă nici atât nu ați înțeles, bă. Masca se pune și pe nas, bă! Dacă nu a știut tovarășu’ Vela să vă convingă, v-aș fi convins eu în două ore de discurs la televizor, vă garantez”, a mai spus Radu Banciu în emisiunea de la B1TV. coral