Radu Banciu dă de pământ cu George Buhnici care, potrivit opiniei lui Banciu, încurajează superficialitatea. De altfel, realizatorul talk show-ului "Lumea lui Banciu" de la Prima Sport este de părere că Buhnici este el însuşi superficial şi slab pregătit: "Ai ajuns la o vârstă şi nu eşti în stare să faci două fraze […] dacă te scot la tablă acum te fac muci pe orice subiect. Strângi în jurul tău sponsorii ca să emiţi nişte inepţii", a tunat Radu Banciu.

Radu Banciu este neiertător cu George Buhnici, pe care-l acuză de lipsa culturii generale, de incompetenţă şi de încurajarea superficialităţii, în timp ce lucrul care ar trebui încurajat de influenceri ar fi competenţele.

Radu Banciu îl taxează dur pe George Buhnici: „Discuţia, dragi influenceri, este despre competenţe, nu despre superficialităţi”.

În stilu-i caracteristic, Radu Banciu critică dur superficialitatea tinerilor din ziua de azi, care, potrivit acestuia, nu sunt capabili să răspundă la întrebări simple de cultură generală, dar sunt peste măsură de preocupaţi de „pătrăţele şi fese cordiale„.

„Vreau să văd şi eu pe unul care trimite o fată de pe plajă la bibliotecă sau la vreun anticariat sau la vreun mall unde găseşte o papetărie, unde mai sunt şi nişte cărţi fără poze. În ziua de azi, dacă te ridic în picioare şi te întreb două vorbe despre războiul din Ucraina, ce-mi spui? Că ai pătrăţele sau că ai venit să-ţi etalezi fesele cordiale pe plaja grecească pentru că ai voie să o faci. Nu, tot o proastă rămâi.

Deci discuţia, dragi influenceri şi amărâţi din ăştia care scrieţi prin online, dar nu aveţi curajul să fiţi jurnalişti că nu vă duce capul, este despre competenţe, nu despre superficialităţi. Fir-aţi  ai dracului de mucoşiţi să fiţi! C-aţi extins o discuţie pe care o face nimeni despre nimeni. Ar trebui să vorbim despre ce ştim, nu despre cum rupem pixul. Şi eu dacă fac cinci ture de Herăstrău pot să am pătrăţelele lui Ronaldo, dar el nu o să ajungă niciodată să scrie o compunere cum scriu eu. Fac ceva pe pătrăţelele lui.

Pe de altă parte, nu mă interesează nici femeile cu şapte copii, care se duc şi se instalează pe nu ştiu unde că au dreptul să o facă. M-ar interesa, dacă tot au şapte copii, să ştie să-i înveţe ceva. Că eu dacă mă uit azi pe imaginile de la câte un liceu din Bucureşti, nu văd nicio fată drăguţă la un liceu din primele 20 de poziţii în Capitală. Ceea ce înseamnă că toate bunăciunile astea care se duc la sală sunt la licee de la locul 20 în jos, ceea ce iarăşi nu e ok. Pe asta ar trebui să se concentreze o discuţie inteligentă, nu pe prostia unui influencer mediocru sau pe intervenţia unei babe de mai ştiu eu de pe unde, arată rtv.ro

De competenţe mă interesează. Te ridic de pe plajă şi ce-mi dai? O să te întreb, de exemplu, cu globul părmântesc în faţă, ce te faci? Că tu nu ştii nici insulele greceşti, cum aveam eu o colegă. Îi stăteau Cicladele pe limbă, ea se ducea numai în Grecia în toate vacanţele ei, dar când veni vorba să numească Cicladele: „e ceva cu C”. Păi C-ul ăsta, să mă iertaţi, are multe atribuţii. Vine, de exemplu, de la c***t”, este de părere Radu Banciu.

Banciu critică dur preocupările românilor: „Astea-s discuţii de Marea Neagră, de Marea Egee, de Nisipurile de Aur, unde competenţele sunt la fel ca şi nivelul mării”

Jurnalistul de la Prima Sport are convingerea că preocupările legate de aspectul fizic sunt specifice câtorva ţări din Balcani, „unde competenţele sunt la fel ca şi nivelul mării”. coral