News Flash:

RAILEX IX – un exercițiu internațional cu forțe în teren, desfășurat pentru prima dată în Cluj-Napoca

22 Mai 2019
1346 Vizualizari | 0 Comentarii
gara cluj

În perioada 22 – 23 mai se va desfășura, pentru prima dată în România, un exercițiu internațional, sub egida Asociației Poliţiilor Feroviare din Europa – RAILPOL, la care și Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, este afiliată din anul 2007.

RAILEX IX este un exercițiu internațional, la care vor participa echipe de intervenție din Bulgaria, Cehia, Ungaria și Portugalia, alături de echipe din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Exercițiul asigură schimbul de informații profesionale, legate de coordonarea spontană și cooperarea în misiunile comune și adoptarea de tehnici noi și a celor mai bune metode practice și operaționale de lucru în domeniu.

Acesta se va desfășura în stația CF Cluj-Napoca, iar în cadrul lui vor fi simulate mai multe situații tactice cu care echipele de intervenție se pot confrunta în teren, într-o staţie de cale ferată sau în mijloacele de transport feroviare.

Cu ocazia exercițiului va avea loc și o întâlnire, în cadrul unui grup de lucru, a polițiștilor din 14 state membre ale Asociației Polițiilor Feroviare din Europa – RAILPOL, unde vor fi dezbătute subiecte de siguranță și securitate în domeniul transporturilor feroviare pe plan european.

În anul 2017, o echipă formată din opt polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj a participat la RAILEX VII, în Cehia. Anul trecut, exercițiul s-a desfășurat în Portugalia, unde au participat doi ofițeri de la Poliția Transporturi.

VIDEO de prezentare din anul 2018, din Portugalia:

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

railex ix ecercitiu international politia transporturi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 33 queries | Mysql time :0.049878 (s)