Rata de incidență COVID-19 în municipiul Cluj-Napoca a scăzut la 3.82, potrivit ultimelor date oferite de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj. Restricțiile de weekend se ridică în momentul în care rata de infectare scade sub 3,5 la mia de locuitori.

Rata de incidență COVID-19 în municipiul Cluj-Napoca a scăzut la 3.82, potrivit ultimelor date oferite de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj. În ceea ce privește județul, rata de infectare în acest moment este de 3,78 la mia de locuitori.

Scăderea ratei de incidență în municipiul Cluj-Napoca înseamnă că ne apropiem de relaxarea măsurilor în weekend, precum și de redeschiderea sălilor de fitness. Restricțiile de weekend sunt ridicate în momentul în care rata de infectare COVID-19 ajunge la sub 3,5 cazuri la mia de locuitori.

Localitățile care depășesc incidența de 4 cazuri la 1.000 de locuitori, dar nu cea de 7,5 la 1.000 de locuitori, intră în „scenariul de weekend”. Adică, magazinele, terasele se vor închide de la ora 18:00, iar sălile de sport și fitness se vor închide de tot. Măsurile se aplică până când rata de infectare coboară la 3,5 la 1.000 de locuitori.

Localitățile care depășesc rata de incidență de 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori vor aplica restricțiile menționate în paragraful anterior, în fiecare zi din săptămână. Restricțiile respective sunt valabile până când rata de infectare coboară la 7 cazuri la 1.000 de locuitori.

 

coral