News Flash:

Ratele de bancă, amanate pentru șase luni! Se aplică atat persoanelor fizice cat și firmelor

25 Martie 2020
1348 Vizualizari | 0 Comentarii
Rate banca

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu a anunțat, marți seara, că Guvernul va emite o Ordonanță de Urgență prin care românii care vor putea solicita să fie păsuiți de la plata ratelor la bancă, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice, fără să fie nevoie să dovedească faptul că au fost afectați de criza generată de epidemia de coronavirus.

Cîțu a precizat că perioada va fi de aproximativ 6 luni și că ea va cuprinde și perioada de după expirarea stării de urgență. ”E un prim pas, important pentru a veni cu o soluție în ajutorul tuturor clienților băncilor. Este o soluție pe care o vom anunța joi, ea va fi pe o perioadă mai mare decât starea de urgență. Exact cât va dura, vom scrie în OUG de joi.

Va fi mult mai mare pentru că nu știm cât va dura această perioadă și este nevoie de una mai mare pentru că nu știm când se va reveni la normal. Este vorba despre câteva luni. Am agreat o perioadă cu băncile și este de aproape 6 luni. Este vorba despre o păsuire. Nu există condiționalități. Va fi valabilă din momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial. E o soluție care nu creează probleme pe termen lung.”, a spus Florin Cîțu, la Digi 24.

Declarația ministrului de Finanțe vine la scurt timp după ce Comitetul de Supraveghere al Băncii Naţionale a României, întrunit în şedinţă de urgenţă, a clarificat modul în care băncile şi IFN-urile din România trebuie să aplice reglementările în vigoare în contextul pandemiei cu Covid-19, astfel, BNR va face uz de flexibilităţile cadrului normativ astfel încât persoanele şi companiile cu credite să poată fi ajutate atât de bănci cât şi de instituţii financiare nebancare în perioada următoare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

florin citu rate banca coronavirus
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1096 (s) | 33 queries | Mysql time :0.045869 (s)