Raul nu este un copil obisnuit. Obisnuia sa traiasca de pe o zi pe alta. Insa, intr-o zi, sansa i-a suras de unde nu se astepta.

A cunoscut-o pe Nicoleta, reprezentanta Asociatiei „Licuricii Fericiti” din municipiul Campulung Moldovenesc, care a decis sa faca totul pentru a reusi sa-i ofere o casa.  

„Pe Raul l-am gasit dormind in foisorul manastirii, prima data. Se ascundea de oameni pentru ca, majoritatea, l-au amenintat cu legea daca mai sta acolo.

Nu cersea. Doar privea oamenii cu ochi rugatori.

Apoi, pe micul ,,Baietel cu chibrituri", l-am observat pandind prin gardul taberei, cu ochii in lacrimi, flamand si speriat, atras de aromele pranzului si chiotele de veselie ale copiilor.

Desi murdar, copiii l-au chemat intre ei. Nu a vrut sa manance tot pentru ca mai avea 3 fratiori flamanzi.
A primit banuti, hrana, hainute curate si zambete. Cu banii a cumparat boltari pentru ca munceste din greu (are grija de vitele unui consatean) pentru o casuta numai a lor.

L-am insotit pe Raul acasa pentru a ne cere permisiunea parintilor sa-i ajutam.

Un bordei saracacios e adapostul parintilor si al baietilor de 8, 5, 2 ani si cel mai mic, de cateva luni. Oameni modesti, cu frica de oamenii care ii pun la colt pentru ca sunt sarmani.

Tatal, crescut la o casa de copii in Bucuresti, s-a reintors in locurile natale pentru a-si intemeia o familie. Si a pornit de la nimic. Chinuit, de tanar, dincolo de lipsuri, de o afectiune abdominala grava care il secatuieste de puteri.

Mama, imbatranita de griji si rautatea oamenilor!
Le-a dat Dumnezeu copiii. Si se chinuie sa-i creasca frumos pentru ca ei stiu ce inseamna orfelinatul si, sa fii singur pe lume.

Oameni buni, am obtinut o bucata de pamant de la Primarie ce a fost nivelata si pregatita de constructie. Dupa lungi drumuri si birocratie avem avizele de mediu, utilitati, intabularea terenului, proiectul de rezistenta si constructie, proiectul casei de 44 mp compusa din bucatarie, 2 dormitoare, baie, hol si camara si am demarat lucrarile de constructie.

Costurile totale ce includ si utilarea si mobilarea casei, sobe si lemne pentru iarna lunga se ridica la aproximativ 28.700 de euro.

Nu au nimic in afara de modestie, necaz si dorinta de a razbi. Singuri nu pot, iar Raul e prea mic si prea chinuit. La varsta lui trebuie sa se bucure de scoala, de joaca, de copilarie.

Cati Raul sunt in tara aceasta? Au nevoi multe, dar, inainte de toate, au nevoie de un acoperis deasupra capului.

L-am revazut pe Raul: intre vite, ud, infrigurat dar cu gandul la un loc calduros si confortabil pe care sa-l poata numi ACASA, cu gandul la scoala, lumina si timp pentru lectii si sufletul plin de speranta.
Cu ajutorul dumneavoastra am reusit sa acoperim cheltuielile legate de proiectare si avize si sa adunam o treime din suma necesara
Ne dorim mult sa-i trimitem pe Raul si fratii lui, de Craciun, ACASA!”, scrie Nicoleta pe pagina de Facebook „O CASUTA PENTRU RAUL”.

Si mai uimitor, printre donatori s-ar afla si un cuplu proaspat casatorit care si-a donat darul de nunta pentru familia lui Raul. coral