La data de 11 iulie, în intervalul orar 13.00-18.00, polițiștii din cadrul  Secției 8 Poliție Rurală Huedin, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, au desfășurat o acțiune pe luciul de apă al lacului de acumulare Beliș-Fântânele, precum și în traficul rutier, pe raza comunelor Beliș, Călățele și Mărișel.

Acțiunea s-a desfășurat în sistem integrat cu participarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, ISU Cluj, Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură și Parcul Natural Munții Apuseni.

S-a acționat în vederea asigurării unui climat de sănătate publică în contextul răspândirii virusului SARS COV2, prevenirea și combaterea ilegalităților la regimul navigației civile, protecția mediului.

De asemenea, s-a acționat în vederea prevenirii răspândirii virusului pestei porcine africane și prevenirea și combaterea faptelor ilegale la regimul silvic.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 142 de persoane.

Totodată, au fost verificate 40 de vehicule și 19 ambarcațiuni.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale.

7 dintre acestea au fost aplicate de polițiștii rutieri pentru abateri ale normelor de circulație pe drumurile publice, fiind reținute 2 permise de conducere, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Au fost aplicate un număr de 19 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea  unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice; 3 sancțiuni pentru abateri la Legea 12/1990, privind activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 2 sancțiuni pentru abateri ale altor legi.

Totodată, au fost constatate 4 infracțiuni în flagrant, privind punerea în exploatare sau navigație a unei nave neînregistrate, faptă prevăzută și pedepsită Legea nr. 191/2003, privind infracțiuni la regimul transportului naval.

  coral