Polițiști din cadrul Poliției municipiului Dej și Secției 5 Poliție Rurală, în colaborare cu polițiști din cadrul Formațiunii Rutiere Gherla, jandarmi și funcționari publici ai Primăriei municipiului Dej au acționat ieri, pe raza orașului Dej și în localitățile arondate, pentru prevenirea și combaterea violenței stradale, a faptelor de natură penală și contravențională, precum și a reducerii riscului rutier. Au fost aplicate peste 100 de contravenții.

La data de 3 august, a.c., 44 de polițiști din structurile de ordine publică, poliție rutieră, criminalistică, cu sprijinul jandarmilor și a funcționarilor publici din cadrul Primăriei municipiului Dej au desfășurat o acțiune de menținere a unui climat optim de ordine publică.

Pe parcursul desfășurării activităților, respectiv în intervalul 06.00-13.00, au fost legitimate peste 230 de persoane și controlate 172 de autovehicule.

De asemenea, au fost efectuate verificări privind respectarea prevederilor legale ale activităților de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și paza obiectivelor, bunurilor și protecția persoanelor.

94 dintre sancțiunile contravenționale aplicate au reprezentat abateri de la normele de circulație pe drumurile publice, fiind reținute 7 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

ACŢIUNE PREVENTIVĂ LA HUEDIN

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin și Secției 8 Poliție Rurală continuă desfășurarea activitățile preventiv-reactive în orașul Huedin și în localitățile arondate, cu scopul menținerii climatului optim de siguranță în cadrul comunității și a participanţilor la traficului rutier.

Astfel, la data de 1 septembrie a.c., în intervalul orar 09.00-15.00, polițiști, jandarmi și funcționari publici din cadrul Primăriei orașului Huedin au verificat respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19, dar și a faptelor de natură antisocială.

Pe perioada desfășurării activităților, forțele de ordine au legitimat peste 120 de persoane, fiind totodată controlate 87 de autovehicule.

De asemenea, au fost derulate verificări privind respectarea prevederilor legislative, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

În total, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale.

  coral