În acest articol îți propunem o minunată rețetă de chec pufos cu vișine. Un desert perfect pentru zilele călduroase de vară, deoarece fructele îi oferă o aromă deosebită și răcoroasă, iar gustul de vanilie îl face să fie senzațional. Și unde mai pui că rețeta se pregătește foarte rapid și simplu.

Checul cu vișine se prepară din cele mai banale ingrediente și nu trebuie să pierzi foarte mult timp în bucătărie. Checul pufos, cu gustul intens de vișine, dulce-acrișor, va deveni prefertul atât celor mici, cât și al celor mari. Checul este foarte potrivit dimineața lângă cafea sau la ceai, dar și în orice alt moment al zilei.

Ingrediente

200 de grame de faină

200 de grame de vișine fără sâmburi

150 de grame de zahăr

două ouă

125 de ml de lapte

100 de grame de unt

o esență de vanilie

un praf de sare

o linguriță de praf de copt

Mod de preparare

Pentru început, vișinele se spală foarte bine, se curăță de codițe și li se scot sâmburii. Apoi, acestea se lasă la scurs într-o strecurătoare. Atenție! Pentru această rețetă este foarte important să înlăturăm toată zeama acumulată în exces. Pentru acest lucru, vișinele se pot pune în cuptor încins la o temperatură de 170 de grade Celsius.

Într-un vas se adaugă untul, zahărul și se amestecă foarte bine cu ajutorul unui tel. După ce s-a omogenizat totul se adaugă cele două ouă, dar pe rând. Amestecăm totul bine, apoi se adaugă esența de vanilie, sarea și se amestecă încontinuu. După ce s-au încorporat toate ingredientele se adaugă jumătate de cantitate de făină, jumătate de cantitate de lapte, ultima tranșă de făină, praful de copt și se amestecă până se omogenizează totul.

În final se adaugă ultima tranșă de lapte și se amestecă până se încorporează și acesta. Apoi, compoziția pentru checul cu vișine este gata. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează, iar deasupra se adaugă vișinele. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se ține pentru o perioadă de aproximativ o oră. Checul cu vișine se servește rece. Arată minunat, iar gustul este fabulos. Spor la treabă și poftă bună! coral